Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Πάγκαλος: «Το επώνυμο Τσίπρας είναι βλάχικο, σημαίνει τσιπουράς»

Σεπτέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Πάγκαλος: «Το επώνυμο Τσίπρας είναι βλάχικο, σημαίνει τσιπουράς»  Καταφεύγοντας σε μία ετυμολογική ερμηνεία του επιθέτου του Αλέξη Τσίπρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους «βλαχοδήμαρχους» ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά για τους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Πάγκαλος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν ξέρει ότι το όνομά του είναι βλάχικο. Σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο».

«Φάγανε το “ου” και το έκαναν Τσίπρας, σημείωσε ο πρώην υπουργός. Για το χαρακτηρισμό «βλαχοδήμαρχοι» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Πάγκαλος τόνισε ότι πρόκεται για φράση που «αναπαράγεται με ντουντούκα και κανείς δεν διαβάζει και δεν ξέρει τίποτα. Ζούμε σε μια κοινωνία ημιμαθών».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ -στο οποίο δεν παρευρέθηκε- και στην ομιλία του Κώστα Σημίτη στον οποίο καταλόγισε παταγώδη αποτυχία στη δεύτερη θητεία του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός «αθωώνει τον Κώστα Καραμανλή».

«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός», συνέχισε.

«Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», συμπλήρωσε ο κ.Πάγκαλος.

ημερησία

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 6th, 2013 at 23:07 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply