Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με $2 εκατ. αγοράζεις 1.200 PS και ένα αυτοκίνητο που δεν το ξέρει κανείς!

Σεπτέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Supercar από το Μαρόκο; Ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά είναι αλήθεια. Θα κατασκευασθούν μόλις 9 κομμάτια και η τιμή του καθενός έχει οριστεί στα 2.000.000 δολάρια

Ο Adbesslam Laraki δεν είναι και ο πιο γνωστός σχεδιαστής αυτοκινήτων. Αντίθετα είναι… παγκοσμίως άγνωστος. Ή μάλλον ήταν, έως ότου παρουσιάσει στο Pebble Beach της Καλιφόρνια το δημιούργημά του. 

Το ονόμασε Laraki Epitome και είναι η τελευταία από τις πολλές προσπάθειες που είχε κάνει στο παρελθόν. Μόνον που αυτή τη φορά τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλωστε η Καλιφόρνια είναι ό,τι πρέπει για αυτοκίνητα του είδους.

Τo Εpitome λοιπόν έχει “πατήσει” πάνω στο σασί της Corvette C6 και χρησιμοποιεί το γνωστό κινητήρα V8 7.0 λίτρων που κινεί το αμερικανικο σούπερκαρ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με διπλό τούρμπο και αποδίδει 1.200 ίππους στην απλή του έκδοση και 1.750 ίππους με τη χρήση ειδικής αμόλυβδης βενζίνης 110 οκτανίων και την απαραίτητη αλλαγή στην χαρτογράφηση (όλα αυτά τα λέει ο ίδιος και οι Αμερικάνοι τον πιστεύουν…).

Θα κατασκευαστεί σε μόλις εννέα κομμάτια και η τιμή έχει καθοριστεί στα 2.000.000 δολάρια.

Ο Laraki δεν είπε αν έχει ήδη δεχτεί παραγγελίες, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε το Εpitome σε κάποιο δρόμο του Pebble Beach ή του Μαϊάμι.


This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 6th, 2013 at 16:48 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply