Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίδομα θέρμανσης: προκαταβολικά και σε περισσότερους

Σεπτέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποιοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου

Πέρυσι μόλις 80 από τα 260 εκατομμύρια από το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου ευρώ απορροφήθηκαν δείχνει πολλά και οδηγεί την κυβέρνηση στην αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής.

Το γεγονός ότι μόλις 80 εκατομμύρια απορροφήθηκαν πέρυσι δείχνει ότι ήταν χιλιάδες οι δικαιούχοι που μπορούσαν να πάρουν το επίδομα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τα χρήματα για πληρώσουν πρώτα το πετρέλαιο

Προκαταβολικά η καταβολή του επιδόματος

Έτσι το υπουργείο προσανατολίζεται τώρα το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν ξεκινήσει καν η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

Αυξάνονται τα ποσά των εισοδηματικών κριτηρίων

Έτσι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.
Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

newsit

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 6th, 2013 at 16:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply