Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απολογισμός και στίγμα επόμενων κινήσεων από Σαμαρά στη ΔΕΘ

Σεπτέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης,  αύριο Σάββατο, προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι ολιγόωρη, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου και θα επιστρέψει το απόγευμα, ενώ η ομιλία του φαίνεται ότι προγραμματίζεται για τις 10 π.μ.

Στο Μαξίμου παραλαμβάνουν ήδη απολογιστικά σημειώματα από τους υπουργούς, με όσα έγιναν μέσα σε έναν χρόνο και όσα σχεδιάζονται να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται στην ομιλία του να κάνει έναν απολογισμό του ενός έτους διακυβέρνησης και να δώσει και το στίγμα για τα επόμενα βήματα.

Η βασική κατεύθυνση της ομιλίας του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι πως πρωταρχικός στόχος στην παρούσα φάση είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θα αποτελέσει ένα “όπλο” στα χέρια της κυβέρνησης για να ενεργοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup για την ελαφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται πως θα αφήσει σαφώς να διαφανεί πως μετά την επίτευξη αυτού του στόχου -που θα δώσει και τη δυνατότητα να ανοίξει μια μεγάλη διαπραγμάτευση, όπως άλλωστε είπε χθες και ο Γιάννης Στουρνάρας- θα υπάρξει δυνατότητα για την ενίσχυση συνταξιούχων και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και στους ένστολους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός προτίθεται να δώσει έμφαση στην ομιλία του σε μέτρα που ελήφθησαν και είχαν θετικό κοινωνικό πρόσημο, όπως η ενίσχυση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το voucher, τα προγράμματα για τους ανέργους, η καταβολή του 50% της σύνταξης με τη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο, η αποπληρωμή των 4,4 δισ. από τα χρέη του Δημοσίου.

Τον πρωθυπουργό, πάντως, θα υποδεχτούν στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

megatv

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 6th, 2013 at 11:50 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply