Φως για το ακριβές ποσό που στοίχισε η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ ρίχνει το BBC, το οποίο έχει στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν πως η μεταγραφή κόστισε στη Ρεάλ 100 εκατ. ευρώ

Το πόθεν έσχες της Ρεάλ στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω μεταγραφής ΜπέιλΕρώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την πηγή των χρημάτων που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ για τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ προτίθεται να καταθέσει ο ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινγκ.

Σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Επινγκ υποστηρίζει ότι η τράπεζα Bankia χρηματοδότησε τη μεταγραφή, που κόστισε 101 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει, κατά τον Επινγκ, ότι η μεταγραφή πληρώθηκε με χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων, καθώς η ισπανική τράπεζα σώθηκε από τη χρεοκοπία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγές της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial» ανέφεραν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταβάλει τα χρήματα, που είναι 91,2 και όχι 101 εκατ. ευρώ, σε τέσσερις δόσεις χωρίς να χρειαστεί να λάβει τραπεζικό δάνειο.

Φως για το ακριβές ποσό της μεταγραφής του Ουαλού ρίχνει το BBC, το οποίο έχει στη διάθεση του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μεταγραφή κόστισε στη Ρεάλ 100 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια αποζημίωση του παίκτη θα είναι 13 εκατ. ευρώ. Η Τότεναμ έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ να μην ανακοινώσει η ίδια τίποτε επίσημα για να μη διαταραχθεί η ισορροπία στα αποδυτήρια της ισπανικής ομάδας από πιθανή αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η «Ντέιλι Μέιλ» στο μεταξύ αποκάλυψε ότι είναι προφυλακισμένος σε φυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορούμενος για οικονομική απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ο Μάρτιν Ρις Τζόουνς, πατέρας της Εμα, που είναι σύντροφος και μητέρα του παιδιού του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Μάρτιν Ρις Τζόουνς είχε στήσει την «επιχείρησή» του στη Βαρκελώνη και με έξι ακόμα συνεργάτες του παραπλανούσαν τηλεφωνικά ανυποψίαστους Καναδούς και Βρετανούς και τους πουλούσαν μετοχές σχεδόν μηδενικής αξίας σε υψηλές τιμές.

Οι ισπανικές Αρχές τον συνέλαβαν τον Σεπτέμβριο του 2012 αλλά μόλις τον περασμένο Ιούνιο εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου ήταν καταζητούμενος. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση 30 ετών και πρόστιμο 189.000 ευρώ.

τα νεα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.