Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ BMW και Mercedes

Σεπτέμβριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ BMW και Mercedes
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα, όπως κάνει γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο υφυπουργός ενημερώνει τη Βουλή για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, σχετικής με έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής από τις θυγατρικές στην Ελλάδα των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων Mercedes και BMW.

Ο κ. Οικονόμου επικαλούνταν δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας».

Ο κ. Οικονόμου θύμιζε, στην ερώτηση, ότι η δημοσιογραφική αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και να καταθέσουν πόρισμα και ζητούσε να ενημερωθεί ποια ήταν η πορεία των ερευνών.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαιώνει ότι για τις δύο εταιρείες βρίσκονται σε εξέλιξη οι δέουσες ενέργειες από την ελεγκτική Υπηρεσία Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ). Αναφέρει, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου 2012-2014, διενεργούνται από το ΣΔΟΕ έλεγχοι νόμιμης εισαγωγής, εμπορίας και κυκλοφορίας ΕΙΧ οχημάτων.

Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αναφερόμενες στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία».

ημερησία

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 5th, 2013 at 10:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply