Μόνο εάν ο ΟΗΕ δώσει το “πράσινο φως” για επέμβαση στη Συρία ενδέχεται και η Ρωσία να δώσει τη συγκατάθεσή της σε ένα πλήγμα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια”, δήλωσε ο Πούτιν στο Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια ρωσική θέση ότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το τι συνέβη στη Συρία και ζήτησε λεπτομερή έρευνα των στοιχείων. “Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο”, τόνισε ο Πούτιν.

Στέλνοντας και ένα ακόμα μήνυμα πίεσης αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα πως οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ είπε πως μια ενδεχόμενη αναβολή της επίσκεψης του Ομπάμα στη συνάντηση των G20 δεν θα είναι και “ιδιαίτερη καταστροφή”.

Ο Πούτιν άφησε αιχμές για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών αναπτύσσονται επιτυχώς, έχει την αίσθηση ότι το State Department ενδιαφέρεται περισσότερο “για την αστάθεια στη Ρωσία”.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.