Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πούτιν: Δεν είναι καταστροφή αν δεν έρθει ο Ομπάμα στους G20

Σεπτέμβριος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μόνο εάν ο ΟΗΕ δώσει το “πράσινο φως” για επέμβαση στη Συρία ενδέχεται και η Ρωσία να δώσει τη συγκατάθεσή της σε ένα πλήγμα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια”, δήλωσε ο Πούτιν στο Πρώτο Κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια ρωσική θέση ότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το τι συνέβη στη Συρία και ζήτησε λεπτομερή έρευνα των στοιχείων. “Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο”, τόνισε ο Πούτιν.

Στέλνοντας και ένα ακόμα μήνυμα πίεσης αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα πως οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ είπε πως μια ενδεχόμενη αναβολή της επίσκεψης του Ομπάμα στη συνάντηση των G20 δεν θα είναι και “ιδιαίτερη καταστροφή”.

Ο Πούτιν άφησε αιχμές για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών αναπτύσσονται επιτυχώς, έχει την αίσθηση ότι το State Department ενδιαφέρεται περισσότερο “για την αστάθεια στη Ρωσία”.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 4th, 2013 at 16:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply