Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκινάνε οι εργασίες κατασκευής του δρόμου Μοναχίτι – Μικρολίβαδο στο Δήμο Γρεβενών

Σεπτέμβριος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

DAKHS EGNATIAΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Εγνατία Α.Τ.Ε.Β.Ε.» την σύμβαση του έργου: «Κατασκευή οδού Μοναχίτι – Μικρολίβαδο στο Δήμο Γρεβενών», προϋπολογισμού 3.124.800 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης στον Άξονα Προτεραιότητας υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αφορά στη βελτίωση της χάραξης οριζοντιογραφικά και υψομετρικά του υπάρχοντος δρόμου που αρχίζει από την είσοδο του οικισμού Μοναχίτι και καταλήγει στην έξοδο του οικισμού Μικρολίβαδο καθώς και την ασφαλτόστρωσή του μήκους 7 χλμ.

Ο δρόμος βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Γόργιανης και Θεοδώρου Ζιάκα. Η νέα χάραξη ακολουθεί τον υπάρχοντα δρόμο, όπως και η προτεινόμενη ώστε να αποφευχθούν εκτεταμένες εκσκαφές και επιχώσεις. Τεχνικά έργα θα κατασκευαστούν σε αναγκαίες θέσεις για την απορροή ομβρίων καθώς και επενδυμένη τάφρο σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου Εργασίες συντήρησης θα γίνουν και στις δύο υφιστάμενες γέφυρες ενώ τα πρανή θα στρωθούν με χλοοτάπητα.

Το συγκεκριμένο έργο όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής είναι βασικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Γόργιανης με το Βορειοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών για την ασφαλή μετάβαση – μετακίνηση των επισκεπτών ώστε να προσεγγίσουν το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Επίσης η βελτίωση του δρόμου θα εξυπηρετήσει τις δραστηριότητες των γεωργοκτηνοτρόφων που αναπτύσσονται κατά μήκος του συγκεκριμένου αγροτικού δρόμου αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων.

Η προθεσμία περαίωσης του έργου καθορίζεται σε (550) ημερολογιακές ημέρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 4th, 2013 at 22:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply