Η 64χρονη κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Νταϊάνα Νιάντ κατάφερε τελικά να διασχίσει τα Στενά της Φλόριδας, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ, κολυμπώντας χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες.

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων χρειάστηκε 52 ώρες και 54 λεπτά για να καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα) και να εκπληρώσει έτσι ένα όνειρο 35 ετών. Σύμφωνα με τους βοηθούς της, πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό, υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες κολύμπησε.

Η 64χρονη, πάντως, φορούσε μια προστατευτική μάσκα για τις δηλητηριώδεις μέδουσες, που την είχαν αναγκάσει να σταματήσει προηγούμενη προσπάθειά της να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα.

Ήταν η πέμπτη προσπάθεια της Νιάντ να επιτύχει το εγχείρημα αυτό, αφού συνολικά είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Είχε δηλώσει, μάλιστα, πως αυτή η προσπάθεια θα ήταν η τελευταία.

Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια“, είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις επευφημίες του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στις ακτές για να την υποδεχτεί.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.