Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σόιμπλε: «Ως και 4,5 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας το 2014»

Σεπτέμβριος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

«Τρύπα» 4-4,5 δισ. βλέπει ο Σόιμπλε στο ελληνικό πρόγραμμα Για επιπλέον οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας ύψους τουλάχιστον τεσσάρων δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014, έκανε λόγο τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ωστόσο, απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Με τα σημερινά δεδομένα, μιλάμε για περίπου 4-4,5 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Μπάρτλε, μεταφέροντας ενημέρωση του κ. Σόιμπλε, η οποία είχε προαγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων.

Ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση, αν και παραδέχθηκε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί επιπλέον χρήματα, αρνήθηκε να μιλήσει για ακριβές ποσό.

«Ως το τέλος του 2014 έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι μικρότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί, ενώ είναι ακόμη υπό συζήτηση η συμφωνημένη επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά προγράμματα βοήθειας».

«Από αυτά μπορεί να προκύψει μια επιπλέον ανάγκη το 2014. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, δεν μπορώ να δώσω αξιόπιστη πληροφόρηση», τόνισε και, αναφερόμενος στις πιθανότητες μιας αναδρομικής ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν.

Βουλευτές, πάντως, οι οποίοι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση της Επιτροπής, δήλωσαν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους απέκλεισε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 3rd, 2013 at 13:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply