Μπαλωθιές με… άσφαιραΤο ντέρμπι… μεγάλο, οι «μονομάχοι» Κρητικοί, οι… μπαλωθιές δεδομένες, αλλά ήταν… άσφαιρα, καθώς ΟΦΗ και Πλατανιάς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, έμειναν στο 0-0 και πήραν από έναν βαθμό.

Η ομάδα του Ηρακλείου, αν και καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν κατάφερε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (!) και άφησε ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του. Κύριος υπαίτιος για το ότι ο ΟΦΗ δεν σκόραρε ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας των Χανίων, ο Γιωργαλλίδης, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ο Πλατανιάς πήρε την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα σε μία πολύ δύσκολη έδρα αυτή τη φορά.
Το ματς
Από το πρώτο κιόλας λεπτό του ντέρμπι της Κρήτης ο ΟΦΗ ήθελε να δείξει στον Πλατανιά ποιος είναι το… αφεντικό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή, καθώς ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα ήταν και το πρώτο τους στη σεζόν. Ο ΟΦΗ με τον Γκαλέτι για πρώτη φορά στη σύνθεσή του προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά, που ήταν και η πλευρά του Αργεντινού, αφήνοντας τον Κάλαϊζιτς στα αριστερά να προσφέρει βοήθειες στον μοναδικό προπωθημένο Περογαμβράκη.

Μέχρι και το 30ο λεπτό το παιχνίδι ήταν μόνο… ΟΦΗ, καθώς ο Πλατανιάς είχε περιοριστεί σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο. Ωστόσο, η ομάδα του Ηρακλείου δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της, κυρίως με τον Περογαμβράκη, να φτάσει στο γκολ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι Χανιώτες προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και με τον Ναζλίδη απείλησαν, χωρίς όμως, να πετύχουν κάτι. Το 0-0 παρέμεινε και με αυτό πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ και πίεσε τον Πλατανιά για να μπορέσει να ανοίξει το σκορ. Οι παίκτες του Δερμιτζάκη παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Γιωργαλλίδη να λέει «όχι» τόσο στον Περογαμβράκη, όσο και στον Ζε Εντουάρντο. Οι Χανιώτες συνέχιζαν να αμύνονται μαζικά και δεν έδειχναν να μπορούν να απειλήσουν την εστία των αντιπάλων τους.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του ΟΦΗ έπεφτε και ο Πλατανιάς μπόρεσε να κλείσει ακόμη περισσότερο τους διαδρόμους προς την εστία του. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον ΟΦΗ να μένει για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς να πετύχει γκολ και τους Χανιώτες να παίρνουν μία ακόμη ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση OΦΗ – Πλατανιάς για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Γκαλέτι, Κάλαϊζιτς (63’ Όγιος), Ζε Εντουάρντο (74’ Λαμπρόπουλος), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες

Στον πάγκο: Φερνάντες, Μονιάκης, Ροβίθης, Φραγκουλάκης, Στάθης

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Δημήτρης, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (65’ Μοράλ), Τόρες (58’ Αγκιλέρα), Ναζλίδης, Γουνδουλάκης

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ζουμπουλάκης, Στόλερ, Γιακουμάκης, Ντα Σίλβα

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.