Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Εφορία θα “βάζει χέρι” στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη – Θα παίρνουν ακόμη και μισθούς και συντάξεις

Σεπτέμβριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ξεκινούν κατασχέσεις – εξπρές των καταθέσεων όσων χρωστούν στη Εφορία

Σε δραστικές “λύσεις” προχωράει το υπουργείο Οικονομικών αφού όπως φαίνεται τα έσοδα για το 2013 θα παρουσιάσουν υστέρηση περίπου 1,5 δισ. ευρώ μιας και οι φορολογούμενοι έχουν λυγίσει από τους φόρους.

Απροειδοποίητα η Εφορία θα “βάζει χέρι” στις καταθέσεις όσων χρωστούν

Έτσι, μπροστά σε αυτήν την αρνητική προοπτική, το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει δράση και προχωράει σε κατασχέσεις καταθέσεων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” , αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμίσει και παράλληλα έχουν καταθέσεις άνω των 1.000 ευρώ, τότε θα κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το ποσό αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη!

“Η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη”

Για παράδειγμα, εαν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας και λαμβάνει το μισθό του σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, τότε αν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές η Εφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση αφού όπως λένε έφοροι, η ΔΟΥ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για μισθό ή σύνταξη! Μάλιστα, η εφορία θα “εξαφανίζει” τις καταθέσεις χωρίς καμία σχετική προειδοποίηση!

“Ας δίνουν έστω 15 ευρώ το μήνα” υποστηρίζει πηγή του υπουργείου Οικονομικών

Πηγή του υπουργείου οικονομικών εξηγεί ότι όλοι οι Έλληνες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καλούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση. “Ας δίνουν έστω 15 ευρώ το μήνα” υποστηρίζει η ίδια πηγή. Το μέτρο αυτό έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ τα οποία θεωρούνται εισπράξιμα. Στο αναθεωρημένο μνημόνιο εξάλλου αναφέρεται “Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο”.

Εαν το ποσό που κατάσχεται δεν επαρκεί για να καλύψει την οφειλή τότε θα αναζητείται άλλο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.

newsit

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 2nd, 2013 at 09:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply