Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζητούν εκκλησίες, βραχονησίδες, δάση και νοσοκομεία

2 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αμόκ Ευρωπαίων, τι αναφέρει η απόρρητη έκθεση

http://www.newsbeast.gr/files/temp/92123E05DB8C8138AC4090F1BC90444C.jpgΝέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η πώληση της περιουσίας του δημοσίου δεν αφορά μόνο τα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ και στα κρατικά ακίνητα που είχαν αρχικά συμφωνηθεί, αλλά επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτηθεί να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές εκτάσεις και αναξιοποίητη κρατική γη, παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα».

Όπως αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση των ESM – EFSF λίγο ως πολύ απαιτούν την επέκταση των υπό αποκρατικοποίηση «ασημικών» της χώρας σχεδόν σε όλο το φάσμα της κρατικής περιουσίας.

Μεταξύ όσων ενδιαφέρουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης είναι η έκταση του Ελληνικού, τα κτίρια της ΓΑΙΟΣΕ και οι υποδομές των τρένων τα νοσοκομεία που κλείνουν ως κτίρια και άλλα 2.489 κτίρια του υπουργείου Πολιτισμού, γεωργικές περιοχές του ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαστικά μέγαρα.

Οι πιστωτές θέλουν οι παραπάνω ιδιοκτησίες να αξιοποιηθούν ως εξοχικές κατοικίες,resorts, γήπεδα γκολφ και spa, ενώ ένα μέρος θα εξελιχθεί σε αναπτύξεις ηλιακής ενέργειας.

Μάλιστα ειδικές αναφορές γίνονται για την ανάγκη σε κλίνες πολυτελείας που η χώρα μας έχει, καθώς και στον ιατρικό τουρισμό που πρέπει να αναπτύξει για να προσελκύσουμε εύπορους Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες, την ώρα που η χώρα καλείται να κλείσει νοσοκομειακές μονάδες λόγω κόστους λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον εκφράζεται για εκκλησίες αλλά και για φυλακές. Στο μάτι βάζουν επίσης οι εκπρόσωποι του ESM συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπως είναι τα νησάκια και οι βραχονησίδες. Ουσιαστικά με αυτές τις νέες αξιώσεις ο ESM υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και θέτει νέες αξιώσεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στη σελίδα 8 του απόρρητου εγγράφου υπάρχει αναφορά στις εκτάσεις νησιών που πρέπει να πουληθούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα πώλησης μικρών νησιών ή βραχονησίδων που στο παρελθόν είχε τεθεί από γερμανικά δημοσιεύματα και είχε διαψεύσει η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου.

newsbeast

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2013 at 15:53 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply