Τρία νέα προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε τρεις νέες συμβάσεις που αφορούν σε Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Τα συγχρηματοδοτούμενα αυτά προγράμματα έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα οι συμβάσεις είναι οι εξής:

1) Πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης σπαραγγιού στην εσωτερική αγορά της ΕΕ (Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία)» με προτείνουσα οργάνωση την «Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.920.000 ευρώ.

2) Πρόγραμμα «Εύρηκα: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Ευρώπης» με προτείνουσα οργάνωση την «Κουρέλας Α.Ε». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό σε συνεργασία με τη Ρουμανία και η ελληνική πλευρά είναι ο συντονιστής του προγράμματος. Τα προς προώθηση προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία ΠΟΠ/ΠΓΕ. Συνολικός προϋπολογισμός για την Ελλάδα: 3.198.497 ευρώ.

3) Πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κρέατος ΑΡΩ(3)ΜΑ στην εσωτερική αγορά (Ελλάδα – Κύπρος)» με προτείνουσα οργάνωση την «Σ. Κουτσιώφτης & ΣΙΑ Ο.Ε». Συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος: 1.998.509 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.