Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Εύρηκα: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Ευρώπης» με προτείνουσα οργάνωση την «Κουρέλας Α.Ε»…

30 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τρία νέα προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε τρεις νέες συμβάσεις που αφορούν σε Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Τα συγχρηματοδοτούμενα αυτά προγράμματα έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα οι συμβάσεις είναι οι εξής:

1) Πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης σπαραγγιού στην εσωτερική αγορά της ΕΕ (Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία)» με προτείνουσα οργάνωση την «Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.920.000 ευρώ.

2) Πρόγραμμα «Εύρηκα: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Ευρώπης» με προτείνουσα οργάνωση την «Κουρέλας Α.Ε». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό σε συνεργασία με τη Ρουμανία και η ελληνική πλευρά είναι ο συντονιστής του προγράμματος. Τα προς προώθηση προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία ΠΟΠ/ΠΓΕ. Συνολικός προϋπολογισμός για την Ελλάδα: 3.198.497 ευρώ.

3) Πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κρέατος ΑΡΩ(3)ΜΑ στην εσωτερική αγορά (Ελλάδα – Κύπρος)» με προτείνουσα οργάνωση την «Σ. Κουτσιώφτης & ΣΙΑ Ο.Ε». Συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος: 1.998.509 ευρώ.

This entry was posted on Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2013 at 07:31 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply