Και απόφαση για επέκταση του μέτρου

http://static.in.gr/webstatic//D0AFB4E43D3361EE00DD5439608F7542.jpgΛουκέτο σε επτά πρατήρια που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών–εκροών βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν άλλα 41 πρατήρια, επί συνόλου 1.250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για πρατήρια, που από τους ελέγχους διαπιστώθηκε να μην έχουν ακόμη τοποθετήσει το σύστημα, υποστηρίζοντας όμως ότι έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.

Εν τω μεταξύ υπεγράφη σήμερα (Τετάρτη) απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών – εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι έχει συμμορφωθεί με το σύστημα εισροών-εκροών το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για αυτούς που δεν συμμορφώθηκαν ο ίδιος σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν συμμορφωθούν στη νομοθεσία.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή» τόνισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ.Σκορδάς σημείωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου των πρατηρίων, από την οποία προέκυψε ότι μέχρι χθες (Τρίτη) είχαν συμβασιοποιηθεί 1.202 από τα 1.250 ενεργά πρατήρια καυσίμων στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Με βάση αυτά τα στοιχεία διεξήχθησαν έλεγχοι από 5 συνεργεία. Από τους συνολικά 54 ελέγχους (47 στην Αττική και 7 Θεσσαλονίκη), διαπιστώθηκε ότι 7 πρατήρια δεν είχαν συμμορφωθεί με το νόμο.

Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκκρεμεί η εγκατάσταση σε 5 περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Μαγνησία, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα και μέχρι την Άνοιξη του 2014 το πλάνο προβλέπει να έχει εγκατασταθεί το σύνολο σε όλη την επικράτεια.

Τέλος, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ολοκληρωθεί η επισκευή του «μυστικού» αυτοκινήτου, το οποίο θα κάνει ελέγχους.

Εν τω μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει να λειτουργεί ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στην οποία οι βενζινοπώλες (υπόχρεοι εγκατάστασης συστήματος εισροών- εκροών) θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης.

Οι δοκιμές διαλειτουργικότητας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, θα έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών- εκροών στη ΓΓΠΣ, ώστε, αμέσως μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων, να ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

 

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.