Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Λύκειο

Αύγουστος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στόχος του υπουργείου να ψηφισθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΛύκειοΤο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο κατατέθηκε τελικά στην Βουλή για ψήφιση μετά απο αλλεπάλληλες αναβολές. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν την έναρξη του νέου έτους στην διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εφαρμοσθεί.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο κείμενο αφορούν μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το νέο εξεταστικό σύστημα, που όμως θα εφαρμοσθει από το 2016. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο, για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στα ΑΕΙ προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης -Β.Π.Α ». Πρόκειται για τον πέμπτο βαθμό για την εισαγωγή του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .

Επίσης, ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης θα προκύπτει απο τους προαγωγικούς βαθμούς της Α και Β΄ λυκείου και τον απολυτηρίο βαθμό της Γ΄ λυκείου, με συντελεστές (20% ο βαθμός της Α΄ λυκείου, 35% της Β ΄λυκείου και 45% ο βαθμός της Γ΄ λυκείου ). Όλα αυτά κατόπιν της απαραίτητης αναπροσαρμογής των εκάστοτε βαθμών εφόσον χρειάζεται.

Ακόμη στο σχεδίο νόμου προβλέπεται η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο λύκειο , η οποία τελικά θα διδάσκεται σε όλες τις τάξεις. Ακόη, προβλέπεται η ίδρυση τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που θα εξετάζονται στις ανελλαδικές (δηλαδή τις ξένες γλώσσες και το σχέδιο ), ενω ορίζεται οτι το ανώτατο όριο φοίτησης στο λύκειο για ενα μαθητή θα είναι μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των 20 ετών .

το βήμα

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 29th, 2013 at 22:42 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply