Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτ. Μακεδονίας

Αύγουστος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τη διαμαρτυρία της για τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, εκφράζει η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας, με επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων/νο Αρβανιτόπουλο και τους υφυπουργούς Κων/νο Γκιουλέκα και Σίμο Κεδίκογλου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή αποτελεί συνέχεια της επικοινωνίας της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας με το ΥΠΑΙΘ σε σχέση με τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Με απογοήτευση, λύπη και αγωνία δέχτηκαν οι συνάδελφοι στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και σε όλη την Ελλάδα τις υπουργικές αποφάσεις για τα νέα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των Λυκείων, σύμφωνα με τα οποία η διδασκαλία του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας μειώνεται κατά μία (1) ώρα στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου. Οι συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις, λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι σύμφωνες με τις προτάσεις που έθεσε το Υπουργείο στις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τις οποίες θα αυξάνονταν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος στο Γυμνάσιο σε τρεις (3) ώρες σε κάθε τάξη, αλλά δυστυχώς, μειώνουν επιπλέον τις ώρες διδασκαλίας, και επιπροσθέτως γίνεται μείωση και στο Λύκειο.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι με αυτή τη διάταξη των ωρών διδασκαλίας οι συνάδελφοι καθηγητές Αγγλικής γλώσσας πλήττονται διπλά: Δεν μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού διδακτικών ωρών, ώστε να φτάσουν τους μαθητές των Γυμνασίων στο επιθυμητό επίπεδο γλωσσομάθειας Β1 / Β2, όπως ορίζεται και από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο των Γλωσσών, και τους μαθητές των Λυκείων στο αντίστοιχο επίπεδο Γ1, επίπεδο τέτοιο που θα ικανοποιεί τις παρούσες και μελλοντικές μαθησιακές τους ανάγκες, δηλαδή την εκμάθηση της διεθνούς γλώσσας και την προετοιμασία των υποψηφίων για τα Αγγλικά ως ειδικό μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επιπλέον, η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα Γυμνάσια και στα Λύκεια συνεπάγεται περισσότερες μετακινήσεις συναδέλφων ανά τα σχολεία προκειμένου να βρουν ώρες για να καλύψουν τα ωράριά τους και πιθανή απώλεια της οργανικής τους θέσης.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το ζήτημα των ωρών διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας και να αποδώσετε τρεις (3) ώρες διδασκαλίας στις Γυμνασιακές τάξεις και τρεις (3) ώρες διδασκαλίας στην Α΄ και Β΄ Λυκείου. Με αυτό τον τρόπο θα εξισορροπηθούν, αφενός, οι μεγάλες ανισότητες που δημιουργήθηκαν στα ωράρια των καθηγητών Αγγλικής και, αφετέρου, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές, και με τη σύνδεση του δημόσιου σχολείου με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, να αποκτούν δωρεάν, μέσα από το δημόσιο σχολείο και χωρίς να στρέφονται σε ιδιωτικούς φορείς, ένα εφόδιο που θα τους είναι απαραίτητο σε όλη τους τη ζωή».

Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 29th, 2013 at 20:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply