Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεκατετράχρονος από την Ινδία «ζει σε σώμα ανθρώπου 110 ετών»

Αύγουστος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σπάνια, μοιραία πάθηση

http://static.in.gr/webstatic//5DD7BC66D2738EB9A501E24261ABF9F9.jpgΣυγκλονίζει η τραγική ιστορία του 14χρονου Ινδού από το Μπιχάρ, Αλί Χουσεΐν Καν, που ζει εγκλωβισμένος «σε σώμα ανθρώπου 110 ετών». Ο έφηβος πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική πάθηση, την προγηρία, που προκαλεί πρόωρη γήρανση και τον καθιστά οκτώ φορές μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι γονείς του, που είναι πρώτα ξαδέλφια, έχουν κάνει οκτώ παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα πέθαναν από την προγηρία, ενώ πιστεύεται ότι έπασχε και πέμπτο, που πέθανε πρόωρα.

Οι περιπτώσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από προγηρία είναι 80 και πέντε απ’αυτές προέρχονταν από την οικογένεια του Αλί, γράφει η Huffington Post.

Τα παιδιά που πάσχουν από προγηρία γεννιούνται υγιή χωρίς κάποια ιδιομορφία, αλλά στην πορεία της ζωής τους, από 18-24 μηνών, αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Τα σημάδια της προγηρίας δεν διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανεξαρτήτως εθνικότητας. Η ασθένεια προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις και το δέρμα, καρδιακές παθήσεις και αθηροσκλήρωση.

Ο Χαν ελπίζει τώρα να σωθεί από ένα θαύμα, παρόλο που έχει χάσει αδέλφια του από την γενετική νόσο.

«Θέλω τόσο πολύ να ζήσω και ελπίζω να βρεθεί το φάρμακο που θα καταπολεμήσει την ασθένειά μου. Δεν φοβάμαι το θάνατο, αλλά οι γονείς μου έχουν υποφέρει πολύ. Θα ήθελα να ζήσω πολύ περισσότερο γι’αυτούς. Δεν θέλω να τους επιβαρύνω με περισσότερο πόνο», είναι τα λόγια του.

Η νόσος, όμως, καταλήγει στο θάνατο. Το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο που έπασχε από προγηρία πέθανε σε ηλικία 26 ετών στη Νότια Αφρική.

δολ

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 29th, 2013 at 18:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply