Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απορρίφθηκε τροπολογία για τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ

Αύγουστος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής

Απορρίφθηκε τροπολογία για τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ

Απορρίφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τροπολογία που είχε καταθέσει ο  ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προβλέπονταν να εκχωρούνται στο Δημόσιο και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ιδιώτες οι απαιτήσεις των ΠΑΕ που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και δεν διαθέτουν ακίνητη ή άλλη ρευστοποιήσιμη περιουσία, η οποία επαρκεί για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την τροπολογία η εκχώρηση αυτή θα γίνονταν δεκτή με απόφαση του υπουργού των Οικονομικών με μόνη προϋπόθεση τα χρέη των ΠΑΕ να έχουν αναγνωριστεί ή επιδικαστεί με βάση τελεσίδικη ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Επιπλέον η τροπολογία προέβλεπε ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων κατά των οφειλετών των εκχωρουμένων απαιτήσεων σε κάθε ποινική δίκη, σχετική με αδίκημα, από το οποίο προέρχονται οι εκχωρηθείσες απαιτήσεις.

Η απόρριψη της τροπολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλει ότι «η διαπλεκόμενη συγκυβέρνηση συναγελάζεται και εξυπηρετεί τα ”τρωκτικά” που κάνουν πάρτι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και λεηλατούν ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, στερώντας από το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς  την δυνατότητα είσπραξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ άμεσα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «μια σειρά παραγόντων και  ιδιοκτητών – μετόχων αφού λεηλάτησαν τις ΠΑΕ των οποίων ηγούντο, αξιοποιούν πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταυτόχρονα τα ερασιτεχνικά τους σωματεία να χάνουν κατ’ αντιστοιχία τους οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν. Παράλληλα, πολλές περιπτώσεις παραγόντων εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, με πιο κραυγαλέα αυτή του Μ. Ψωμιάδη, ξεφεύγουν από τις ποινικές ευθύνες και την ποινική τιμωρία».

το βήμα

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 29th, 2013 at 16:41 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply