Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επισκέψεις και συναντήσεις του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη στη Θεσσαλονίκη

Αύγουστος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://1.bp.blogspot.com/-MEQ-5ANZ0tk/Uh44uXMGZTI/AAAAAAACG2o/moXrcnQn0IE/s1600/3.jpgΤη Δευτέρα 26 Αυγούστου ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης επισκέφτηκε το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου και στελέχη του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και ιδιαίτερα η εξέλιξη των δύο μεγάλων καινοτόμων έργων του Δήμου Γρεβενών, του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα» και του «Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς».

Ο Βουλευτής Γρεβενών επισήμανε τη σοβαρότητα των δύο έργων και τη δυνατότητά τους να συμβάλουν καθοριστικά στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη των Γρεβενών. Ο Υπουργός τόνισε ότι παρακολουθεί τις διαδικασίες και την εξέλιξη των έργων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του, στην υλοποίηση των δύο μεγάλων έργων.

Ο κ. Καράουγλου έδειξε ενδιαφέρον και για το «6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους» που θα πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά και τη Σιάτιστα το 2014, για το οποίο είπε ότι το Υπουργείο θα συμβάλλει στη διοργάνωση του.

Συζήτησαν επίσης για τα Ιαματικά Λουτρά Κιβωτού και για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους.
Στη συνέχεια ο κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με τα Γρεβενά και ενδιαφέρεται για τα τρέχοντα θέματα των Γρεβενών και για την πρόοδο και ανάπτυξη τους.

Την ίδια ημέρα ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) όπου συναντήθηκε με στελέχη του Ιδρύματος και με τον τακτικό ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Δρ. Ιωάννη Σπανό που κατάγεται από τη Δεσκάτη με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων καλλιεργειών και αρωματικών φυτών στα Γρεβενά, τη δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με θέμα την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και μελιού των Γρεβενών και σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος βιοποικιλότητας στην Π.Ε. Γρεβενών.

Συναντήθηκε επίσης με τον ερευνητή του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών ερευνών Δρ. Εμμανουήλ Βαϊνά με τον οποίο συζήτησαν για την ανάγκη στενότερης συνεργασίας του Ινστιτούτου με τους κτηνοτρόφους των Γρεβενών και τις προοπτικές ανάπτυξης σύγχρονης κτηνοτροφίας στα Γρεβενά.

Επίσης ο Δρ. Βαϊνάς ξενάγησε τον Βουλευτή Γρεβενών στα εργαστήρια του Ινστιτούτου.

Γραφείο Τύπου
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 28th, 2013 at 21:53 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply