Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεργία πείνας 400 μεταναστών στην Ορεστιάδα

Αύγουστος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Διαμαρτύρονται για την παράταση της κράτησης τους

Απεργία πείνας 400 μεταναστών στην Ορεστιάδα

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου περίπου 400 μετανάστες οι οποίοι κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ορεστιάδας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Όπως αναφέρεται «αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης του στρατοπέδου που έλεγε πως η κράτηση τους θα παραταθεί στο 18μηνο κάτι που ξεσήκωσε τους κρατούμενους που εκφράσανε την έντονη δυσφορία τους καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει από καμία δίκη».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επιπλέον πως πρόσφυγας από τη Συρία είναι σε απεργία πείνας εδώ και μία εβδομάδα με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ άλλος πρόσφυγας από το Ιράν έχει ράψει το στόμα του από το βράδυ της Τρίτης.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτηρίζει, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου έξω από τις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα όπου στις 10 Αυγούστου είχε σημειωθεί εξέγερση των μεταναστών που διαμαρτύρονταν για παράταση του χρόνου κράτησης τους.

ΚΕΕΡΦΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 28th, 2013 at 20:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply