Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταπονημένος και με ακροβασίες ο Ακης στην απολογία του

Αύγουστος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κατέβαλε προσπάθεια να αντικρούσει κατηγορίες για μίζες και ύποπτες off shore – Τον βοήθησε η υπεράσπιση, η πολιτική αγωγή και το ίδιο το ακροατήριο, γιατί δεν θυμόταν ονόματα

Καταπονημένος και με ακροβασίες ο Ακης στην απολογία τουΕπίθεση κατά πάντων, αλλά κυρίως κατά του ΠαΣοΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε  κατά τη χθεσινή απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός απέδωσε το βούλευμα που τον έχει στείλει στο εδώλιο σε σκευωρία, με κομματική βούληση και ιθύνοντες συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ. Ο ίδιος επέμεινε μάλιστα ότι το βούλευμα που τον έστειλε στο εδώλιο δεν είναι παρά μετάλλαξη του πορίσματος της οικείας προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, στη σύνταξη του οποίου βασικό ρόλο έχει παίξει ιδιωτική νομική εταιρεία.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε όλη τη διάρκεια της απολογίας του, έμοιαζε να σχοινοβατεί: από τη μια άνοιγε το πολιτικό ημερολόγιό του και απαριθμούσε συναντήσεις επιπέδου Γέλτσιν και Πούτιν για τα εξοπλιστικά, και από την άλλη κατέβαλε προσπάθεια να αντικρούσει κατηγορίες για μίζες και ύποπτες off shore.

Δεν παραδέχθηκε τίποτε, απεκδύθηκε κάθε κατηγορίας, δήλωσε ότι δεν δωροδοκήθηκε. Ο πρώην πανίσχυρος Ακης έμοιαζε να διατηρεί τη φιλοσοφία του πρωταγωνιστή επί σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου (έκανε μέχρι και πολιτική ανάλυση για το μνημόνιο και την τρόικα), πλην όμως ήταν καταπονημένος σωματικά, εμφανώς επηρεασμένος από τον κακό κλιματισμό στην αίθουσα και την ένταση της στιγμής, με κενά μνήμης.

Ηταν αρκετές οι στιγμές κατά τις οποίες τον βοήθησε η υπεράσπιση, η πολιτική αγωγή, το ίδιο το ακροατήριο, γιατί δεν θυμόταν ονόματα, όπως του τούρκου υπουργού εξωτερικών Νταβούτογλου, των ναυπηγείων στο Νεώριο της Σύρου, της hovercraft, μπέρδεψε τον εκπρόσωπο της Ferrostaal στην Ελλάδα Μιχάλη Ματαντό με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Νικόλαο Μαϊτό, και έλεγε τη Σύρο, Σκύρο.

Στην προσπάθειά του να απαριθμήσει τους υπουργούς που τον διαδέχθηκαν στον θώκο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εξεπλάγη όταν του είπαν ότι σχετικά καθήκοντα έχει αναλάβει τώρα ο κ. Αβραμόπουλος. «Δεν το πήρα χαμπάρι», ομολόγησε.

Η απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται και την Τρίτη 27 Αυγούστου. Λόγω κόπωσης του κατηγορουμένου, το δικαστήριο διέκοψε μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε υπολογίσει.

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 27th, 2013 at 08:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply