Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακοινώνονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις 4.600 εκπαιδευτικών

Αύγουστος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης – Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προσφύγει η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ανακοινώνονται τις επόμενες ώρες οι υποχρεωτικές μεταθέσεις 4.600 εκπαιδευτικώνΘέμα λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση των υποχρεωτικών μεταθέσεις 4.600 εκπαιδευτικών απο την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Το θέμα κρατάει σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έως σήμερα δεν ξέρουν που θα κληθούν να παρουσιαστούν την νέα χρονιά. Τα σχετικά ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν από ώρα σε ώρα.

Ήδη έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για μεταθέσεις. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1000 άτομα (απο 12.000 σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί).

Το υπουργείο Παιδείας θα κάνει εφέτος ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία και εκπρόσωποι του υπολογίζουν ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα.

Στα δικαστήρια τα πανεπιστήμια

Στο μεταξύ στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το κλίμα «φουντώνει» όσο πλησιάζει η 16η Σεπτεμβρίου όπου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι λίστες με την διαθεσιμότητα των 1700 διοικητικών τους υπαλλήλων γεγονός που αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στην Σύνοδο πρυτάνεων που αρχίζει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στην Κέρκυρα.

Στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας επικρατεί κατήφεια, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα φύγουν, ενώ ήδη η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ εξουσιοδότησε τον πρύτανή του κ. Σίμο Σιμόπουλο σε «οποιαδήποτε περίπτωση εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, να καταθέσει αίτηση ακύρωσής της ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για ενδεχόμενη εφαρμογή της στο Ε.Μ.Π., διότι παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που εφαρμόστηκε με το Π.Δ. 164/2004 και το άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος περί ισότητας των υπαλλήλων».

Στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «οποιαδήποτε απομάκρυνση, μέσω διαθεσιμότητας, των διοικητικών υπαλλήλων (Μονίμων ή Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα έχει ανεπίστρεπτα αρνητικές συνέπειες για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου, το οποίο οδηγηθεί πρακτικά σε αδυναμία λειτουργίας».

Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήδη την ανησυχία των μελών της για το φαινόμενο που παρατηρείται στα ΑΕΙ με την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων έχει εκφράσει και η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 27th, 2013 at 07:36 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply