Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΥΠΟΙΚ: Πώς να ενημερωθείτε για τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος

Αύγουστος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τον κίνδυνο να πληρώσουν προσαύξηση στο φόρο εισοδήματος αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί φορολογούμενοι, καθώς δε θα έχουν παραλάβει μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου, Παρασκευή 30 του μηνός, το εκκαθαριστικό της εφορίας, καθώς την επομένη λήγει η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης.

Για τον ίδιο λόγο, χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν και την έκπτωση φόρου που θα κέρδιζαν αν κατέβαλλαν εφάπαξ το ποσό.

Στο μεταξύ, τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp
για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, υπενθυμίζεται η εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 26th, 2013 at 08:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply