Νέος… προσοχή

Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ που «καθάρισε» τον ΑπόλλωναΜε τον Τσάβες να κάνει ο,τι θέλει στο γήπεδο, ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 και έδειξε στο «νέο» Απόλλωνα ότι χρειάζεται βελτίωση, καθώς τα λάθη στη Σούπερ Λίγκα… πληρώνονται.

Μπορεί ο Απόλλων Σμύρνης να είναι μία ιστορική ομάδα, ωστόσο, τα 13 χρόνια απουσίας του από την πρώτη κατηγορία το κάνουν… νέο στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτό φρόντισε ο ΠΑΣ να του το ξεκαθαρίσει στους Ζωσιμάδες, καθώς όχι μόνο τον κέρδισε 2-0, αλλά το έκανε και με σχετική… άνεση.

Οι Γιαννιώτες έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τσάβες, ο οποίος πέτυχε ένα απίστευτο γκολ (23’) και… σέρβιρε το άλλο στον Ίλιτς (41’), έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αυτή η ήττα μπορεί να αποδειχτεί ένα αρκετά καλό μάθημα, καθώς τα… λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται, ειδικά από ποιοτικές ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΣ.

Το ματς

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΣ θέλησε να δείξει στον νεοφώτιστο Απόλλωνα ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι Γιαννιώτες με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και με το παιχνίδι να μοιράζεται και στις δύο πλευρές, κατάφερε να… ακυρώσει το ενισχυμένο κέντρο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», με αποτέλεσμα να βρίσκουν χώρους και απειλούν την εστία του Τζόρβα. Ο Έλληνας πορτιέρε είχε τις απαντήσεις αρχικά, αλλά στο 23’ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Τσάβες έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ και πέτυχε (ίσως) το γκολ της αγωνιστικής.

Με το 1-0 στην… πλάτη του ο Απόλλων προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Μίνγκα, αλλά την υπεροχή εξακολουθούσε να την έχει ο ΠΑΣ. Η ομάδα των Ιωαννίνων έδειχνε να είναι αυτή που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και γνώριζε πώς θα το πάρει. Ο Τσάβες συνέχισε να κάνει τα… δικά του και σε μία «έμπνευσή» του βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Ίλιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ που τελείωσε το ημίχρονο και αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο ο ΠΑΣ, ο οποίος έδειχνε να μην έχει διάθεση να… χαλαρώσει την πίεση τον Απόλλωνα. Οι Γιαννιώτες με… μπροστάρη τον Τσάβες έκαναν ο,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τζόρβα. Ωστόσο, από το 65ο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να μπορέσει να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο.

Εκτός, όμως, από μία μεγάλη ευκαιρία με τον Φαρινόλα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια του ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, αλλά τα σουτ του Βίλα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζόρβας. Το 2-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του αγώνα, με τους Γιαννιώτες να φτάνουν στην πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (81’ Κεϊτά), Λίλα, Κορεβέσης (75’ Στρούνα), Βίλα, Τσάβες, Ίλιτς (87’ Γιάκο).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κρητικός, Αυγενικού, Μπέριος, Κεϊτά.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Άλβαρεζ (53’ Τσιλιγκίρης), Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Μίνγκας (46’ Φαρινόλα), Πετρόπουλος (65’ Μπλάζεκ).

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Τσεμπερίδης, Διαμάντης, Αργυρόπουλος.

Άλκης Κακολύρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.