Σολάρι-ουμ!

Σεφτέ με νίκη στο «Ελ Θράκικο» έκανε η ΞάνθηΚι όμως! Ένα Σολάρι(ουμ) χρειαζόταν η Ξάνθη για να δει… άσπρη μέρα! Το γκολ του Αργεντινού λύγισε τον Πανθρακικό και -εκτός της νίκης 1-0 στο «el thrakiko- έδωσε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Μια ακόμη… αναβολή πήρε η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ξάνθης στη Θράκη!

Έστω και χωρίς καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Καραγεωργίου επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού και διατήρησε την παράδοση 44 χρόνων (!) που τη θέλει αήττητη στο σπίτι της από τον τοπικό αντίπαλό της.

Το γκολ του εξαιρετικού Σολάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν βρήκε απάντηση από τους φιλότιμους -αλλά ανεπαρκείς- φιλοξενούμενους κι έδωσε στην Ξάνθη το πρώτο τρίποντο στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Κάταγμα στα πλευρά υπέστη στο πρώτο ημίχρονο ο Εμπόου, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ματς

Με την απαραίτητη δόση χαβαλέ, εδώ και κάποια χρόνια το λέμε «el thrakiko». Και μόνο η… ομοιοκαταληξία όμως με την ισπανική εκδοχή -βάσει του θεάματος που προσέφεραν στο πρώτο μέρος οι ομάδες- ήταν βλασφημία. Διότι η Ξάνθη είχε μεν όρεξη να δημιουργήσει. Είχε και μια καλή φάση στο ξεκίνημα (όταν η κεφαλιά του Σολάρι έγλειψε το δοκάρι). Ο Πανθρακικός όμως δεν δυσκολευόταν να την «παγιδεύσει» σε ένα ρυθμό… κηδείας.

Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Απλά πίεζε ψηλά, έκλεινε τους διαδρόμους και είχε αξιοπρεπή κυκλοφορία. Για περισσότερα από 48 λεπτά αγώνα. Γιατί μια στιγμή αδράνειας στις καθυστερήσεις -κι ένας υποδειγματικός συνδυασμός των Μάνταλου και Μαρίν- έφερε την μπάλα «στο πιάτο» του Σολάρι. Και την Ξάνθη μπροστά στο σκορ -έστω και χωρίς να έχει κυριαρχήσει νωρίτερα στο γήπεδο.

Όταν επέστρεψε, δε, σε αυτό για το β’ ημίχρονο η ομάδα του Καραγεωργίου ήταν φανερά πιο ήρεμη. Απελευθερωμένη από το γκολ. Και διατεθειμένη για ένα δεύτερο με το οποίο θα «καθάριζε» το ματς. Θεωρητικά… Γιατί όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο ενδιαφερόταν για το πώς θα κρατήσει το σκορ. Άλλωστε, ο Μαρσελίνιο παρέμενε κακός. Και ο Μάνταλος -από τα πόδια του οποίου περνούσαν σχεδόν όλα- έφυγε τραυματίας.

Έτσι, η οπισθοχώρηση έγινε χωρίς πολλές-πολλές ντροπές. Αλλά και χωρίς κόστος. Διότι ο Πανθρακικός ρίσκαρε. Τα ‘παιξε όλα για όλα (βάζοντας και τον Ζεκίνια αντί του Λαδάκη). Οι μόνοι κίνδυνοι που δημιούργησε ωστόσο εξαντλήθηκαν σε τέσσερα σερί κόρνερ που κέρδισε. Χωρίς να τα εκμεταλλευτεί και χωρίς ν’ απειλήσει -ούτε πριν, ούτε μετά απ’ αυτά- τη νίκη που δίκαια πανηγύρισε τελικά η Ξάνθη.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – Πανθρακικός για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Γούτας, Βάλλας, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Μαρσελίνιο (65’ Κάλβο), Μάνταλος (71’ λ.τ. Βασιλακάκης), Μαρίν, Σολάρι (90’+2’ Γκοχούρι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κυριακίδης, Ράνος, Τριάδης, Μπαρέττας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Ζος, Μακρυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης (77’ Ζεκίνια), Εμπόου (46’ λ.τ. Ρομέου), Κάσες, Τζάνης, Μπαϊκαρά (59’ Πόποβιτς), Ιγκόρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σέρεμετ, Μίκουλιτς, Σκλιοπίδης, Καθάριος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.