Καλλονή… όνομα και πράγμα!

Η Καλλονή πέρασε σαν... σίφουνας από το ΒικελίδηςΝίκη, μα τι νίκη! Η Καλλονή απέδρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 2-0 απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε εντυπωσιακά το πρώτο ιστορικό τρίποντο της στη Σούπερ Λίγκα.

Ήρθε για να μείνει! Η Καλλονή με σούπερ εμφάνιση μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικράτησε 2-0 του Άρη και πέτυχε την πρώτη της ιστορική νίκη στα «σαλόνια».

Εξαιρετικοί τακτικά οι νησιώτες, που σημείωσαν δύο τέρματα με τους Αναστασιάδη (11’) και Γκαρσία (90+3’).

Σε κακή μέρα οι «κίτρινοι» δεν απείλησαν ουσιαστικά, πέραν ελάχιστων φάσεων και μοιραία παραμένουν χωρίς βαθμό, ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Το ματς

Η παρουσία του κόσμου δυναμική. Άλλωστε, πρώτο φετινό εντός έδρας ματς για τον Άρη. Ναι μεν λοιπόν, οι «κίτρινοι» είχαν αναλάβει από νωρίς τα ηνία του αγώνα, αλλά η Καλλονή έκανε το… θαύμα της! Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε ωραία το φάουλ, ο Διούδης έκανε πολύ κακή έξοδο –διαμαρτυρόμενος αδίκως για επιθετικό φάουλ- και ο Αναστασιάδης άνοιξε το σκορ για τους νησιώτες. Και όχι όποιο και όποιο τέρμα. Αλλά, το πρώτο και ιστορικό για τους νεοφώτιστους στα «σαλόνια»!

Οι παίκτες του Χατζηνικολάου ξεκίνησαν την πίεση για να γυρίσουν το παιχνίδι. Είχαν την κατοχή, είχαν μια πολύ φλύαρη υπεροχή, αλλά ο Μαντζουράκης είχε στήσει την ομάδα του εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι. Τα λεπτά περνούσαν ήρεμα για τους φιλοξενούμενους κι άσχημα για τους γηπεδούχους. Και όταν πραγματικά χρειάστηκε να επέμβει ο Σιδεράκης, το έκανε. Όταν στο 39’ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μανιά, κρατώντας το μηδέν, ενώ το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα στο καλό σουτ του Τάτου.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αλλαγές. Στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι, με τον Άρη να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και την Καλλονή να κρατά άνετα. Έστω κι αν χρειάστηκε ο Λεάντρο να πάρει την… μπουκιά από το στόμα του Μανιά κι ενώ ο τελευταίος ετοιμαζόταν να κάνει την προβολή για να ισοφαρίσει. Ο Χατζηνικολάου έκανε σχετικά νωρίς όλες τις αλλαγές του, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Μάταια όμως, γιατί η Καλλονή αμυνόταν εξαιρετικά, αντικρούοντας όλη την –φλύαρη- πίεση που δεχόταν. Και λίγο έλειψε να διπλασίασε τα τέρματά της, όμως ο Καζάκης προ κενής εστίας και σχεδόν ανενόχλητος δεν σημάδεψε σωστά με κεφαλιά και έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων που έβλεπαν να… αχνοφένονται οι τρεις βαθμοί. Ο Άρης είχε βγει όλος μπροστά και ο Γκαρσία έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης. Στην κόντρα οι νεοφώτιστοι, ο Λεοζίνιο του έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα και το τελικό 2-0 είναι γεγονός στις καθυστερήσεις!

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Άρης – Καλλονή για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73’ Ηρακλής), Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης (61’ Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Έλσνερ (58’ Αγγελούδης)

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (84’ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Μανούσος (88’ Γάλας), Γιόναν Γκαρσία, Καζάκης (79’ Σιλιγαρδάκης)

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.