Μήνυμα σε γιατρούς και προμηθευτές

Θα μπει κόσμος στη φυλακή, λέει για τις ατασθαλίες στο ΕΣΥ ο Αδ.ΓεωρδιάδηςΘα μπει κόσμος στη φυλακή, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ.

Ο υπουργός καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και υπογραμμίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως δεν κλείνουν νοσοκομεία και δεν απολύονται εργαζόμενοι και υπογραμμίζει πως από την αναδιάρθρωση κερδισμένοι θα είναι οι ασθενείς αφού θα γίνει πολύ καλύτερη, όπως τονίζει, η περίθαλψη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμη πως ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων στοιχεία για τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών το πρώτο εξάμηνο του 2013, τα οποία θα συνυπολογιστούν και το τελικό ποσό που θα προκύψει θα ζητηθεί από τις ευρωπαϊκές δομές.

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.