Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Στο τρίγωνο της βερμούδας…

Αύγουστος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ικτίνου, Ζεύξιδος, Παλαιών Πατρών Γερμανού, το «τρίγωνο» των οδών της Θεσσαλονίκης, στο οποίο χτυπάει δυνατά η καρδιά της νεολαίας. Εκεί όπου οι νέοι… αντιστέκονται στην κρίση, εφευρίσκοντας στέκια και τρόπους για να διασκεδάζουν σχεδόν ανέξοδα. Οχι άδικα και φέτος πήρε τον χαρακτηρισμό το «τρίγωνο της… βερμούδας», όπου νέοι άνθρωποι (και όχι μόνο) χωρίς dress code, με μακό, βερμούδα και σορτσάκι «απέδρασαν» τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού!

Δεν υπάρχει κάτοικος, περαστικός, τουρίστας, φοιτητής, μαθητής ο οποίος να μην έχει περάσει κάποιες ώρες από τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη πίνοντας καφέ ή ποτό στα μαγαζιά που βρίσκονται στους πεζοδρόμους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, αλλά και επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Αλλα με ιστορία δεκαετιών, άλλα πιο καινούργια, τα καφέ μπαρ της Ικτίνου και της Ζεύξιδος αποτελούν σημείο αναφοράς στην εναλλακτική (με την καλή έννοια) διασκέδαση-ψυχαγωγία της Θεσσαλονίκης. Αφού ξεπέρασαν πριν από μερικούς μήνες τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε μαγαζάτορες και δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα, έχουν πάρει και πάλι ζωή και αποτελούν τα must στέκια για όλους.

Αξια αναφοράς αποτελεί η εφευρετικότητα των νέων να απολαμβάνουν… χαλαρά το ποτό, την μπίρα ή τον καφέ τους με το ελάχιστο δυνατό κόστος! Πώς γίνεται αυτό; Επί της οδού Ζεύξιδος έχουν ανοίξει δύο καταστήματα ψιλικών που πωλούν, μεταξύ άλλων, μπίρες και κρασί (σε ποτήρι) αντί 1 ή 1,5 ευρώ! «Δεν χρειάζεται να καθίσουμε στα τραπέζια των μαγαζιών. Υπάρχουν και τα… παγκάκια. Παίρνουμε το ποτό μας στο 1/4 της τιμής και το απολαμβάνουμε όλοι, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα» λέει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» η 19χρονη Αλεξία Παυλίδου, ενώ ο 20χρονος Θωμάς Θωμαΐδης συμπληρώνει: «Είμαι στρατιώτης, τα έσοδά μου είναι ελάχιστα, αλλά θέλω να ζήσω και τους ρυθμούς της πόλης. Στους πεζοδρόμους του κέντρου μπορείς να τα συνδυάσεις όλα με ελάχιστο κόστος. Γι’ αυτό έρχομαι εδώ»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο αυτό του ανταγωνισμού πολλά μαγαζιά έριξαν τις τιμές (5 ευρώ το ποτό, 3 και 4 ευρώ το κρασί) για να είναι πιο ελκυστικά! Η καρδιά της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να χτυπάει δυνατά στο κέντρο, λοιπόν!

Γιώργος Τότσικας

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 25th, 2013 at 17:28 and is filed under ΝΕΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply