Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θα μπει κόσμος στη φυλακή, λέει για τις ατασθαλίες στο ΕΣΥ ο Αδ.Γεωρδιάδης

Αύγουστος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μήνυμα σε γιατρούς και προμηθευτές

Θα μπει κόσμος στη φυλακή, λέει για τις ατασθαλίες στο ΕΣΥ ο Αδ.ΓεωρδιάδηςΘα μπει κόσμος στη φυλακή, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ.

Ο υπουργός καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και υπογραμμίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως δεν κλείνουν νοσοκομεία και δεν απολύονται εργαζόμενοι και υπογραμμίζει πως από την αναδιάρθρωση κερδισμένοι θα είναι οι ασθενείς αφού θα γίνει πολύ καλύτερη, όπως τονίζει, η περίθαλψη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμη πως ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων στοιχεία για τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών το πρώτο εξάμηνο του 2013, τα οποία θα συνυπολογιστούν και το τελικό ποσό που θα προκύψει θα ζητηθεί από τις ευρωπαϊκές δομές.

δολ, αμπε

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 25th, 2013 at 08:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply