Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Interernet.org: Πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους!

24 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

“Το δύο τρίτα του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση στο internet. Φανταστείτε έναν κόσμο στον όποιο όλοι θα είμαστε συνδεδεμένοι». Με αυτό το μήνυμα, η ιστοσελίδα Internet.org ανακοίνωσε την δημιουργία μιας «κοινοπραξίας γιγάντων» της τεχνολογίας, μια συνεργασία με σκοπό να μπορέσουν ακόμη και οι κάτοικοι αναπτυσσόμενων χωρών να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στους κολοσσούς που συνεργάζονται για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός συμπεριλαμβάνονται το Facebook, η Ericsson, η MediaTek, η Nokia, η Opera, η Qualcomm και η Samsung. Την ίδρυση του internet.org ανακοίνωσε στις 20 Αυγούστου ο πρόεδρος του Facebook, Mark Zuckerberg.

«Όλα όσα έχει κάνει το Facebook σχετίζονται με την ευκαιρία που δίνεται σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να διασυνδέονται», δήλωσε ο Zuckerberg. «Υπάρχουν τεράστια εμπόδια στην δικτύωση και την συμμετοχή στην οικονομία της γνώσης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το internet.org επιδιώκει να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις, και μεταξύ άλλων να δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους αυτή τη στιγμή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», επισήμανε. Η προσπάθεια των παραπάνω εταιριών θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: Την διευκόλυνση της πρόσβασης μέσω κινήτρων σε νέες εταιρίες ανά τον κόσμο, την μείωση του κόστους της πρόσβασης, μέσω της ανάπτυξης και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών (π.χ. φθηνότερα smartphones) και την δραστική μείωση του όγκου δεδομένων που απαιτούν οι περισσότερες εφαρμογές. Το Facebook για παράδειγμα έχει βάλει στόχο να μειώσει τα MB που απαιτεί η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου από τα 12MB στο 1MB.

This entry was posted on Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2013 at 21:01 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply