Εφόσον οι Τζαμαϊκανοί συνεχίσουν να αποφεύγουν τους ελέγχους θα τιμωρηθούν

Στίβος: Ανοιχτή «απειλή» της WADA προς την Τζαμάικα για αποκλεισμό

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ (WADA) απειλεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από τα παγκόσμια πρωταθλήματα την Τζαμάικα, αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει τους προβλεπόμενους ελέγχους στους αθλητές της.

Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ντέιβιντ Χάουμαν, προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις της πρώην διευθύντριας του ντόπινγκ κοντρόλ στην χώρα, Ρενέ Αν Σίρλεϊ, η οποία με άρθρο της στο περιοδικό «Sports Illustrated», τόνισε πως αν δεν ληφθούν μέτρα η συμμετοχή της Τζαμάικα στο στίβο ενδέχεται να καταστραφεί.

Τα πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ Τζαμαϊκανών αθλητών, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ασάφα Πάουελ, καθώς και η μη διεξαγωγή ελέγχων ντόπινγκ στη χώρα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη\ WADA, η οποία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκλείσει από τις αθλητικές διοργανώσεις την Τζαμάικα.

Ο Χάουμαν δήλωσε από την πλευρά του: «Αν οι Τζαμαϊκανοί αρνηθούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, τότε έχουμε το δικαίωμα εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες, ιδιαίτερα στους ελέγχους αντί – ντόπινγκ που εφαρμόζουν, να τους τιμωρήσουμε ακόμα και με αποκλεισμό από διοργανώσεις, ενημερώνοντας φυσικά τη ΔΟΕ και την IAAF. Ήδη έχουμε θέσει το θέμα υπόψιν της τζαμαϊκανής επιτροπής αντί – ντόπινγκ και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και σε κυβερνητικά στελέχη. Είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν στη Τζαμάικα πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια».

Δεν χρειάζονταν βέβαια οι πρόσφατοι θρίαμβοι των Γιουσέιν Μπολτ και Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας για να επιβεβαιωθεί ότι η Τζαμάικα αποτελεί μια υπερδύναμη των σπρίντερς, όμως, ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για την «καθαρότητα» των αποτελεσμάτων των Τζαμαϊκανών αθλητών.

Μάλιστα, η πρώην εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού αντί – ντόπινγκ στο νησί, αποκάλυψε τις αδυναμίες του συστήματος και επεσήμανε πως η «Jadco» κάνει ελλιπείς ελέγχους και προειδοποίησε ότι η Τζαμάικα ρισκάρει ακόμα και τη συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες!

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.