ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι η επίθεση της χρηματοοικονομικής ελίτ εναντίον των καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων εκφράζεται μέσω του πασίγνωστου μηχανισμού «διαίρει και βασίλευε». Έτσι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την προπαγάνδα, χωρίζονται σε «ιδιωτικοί» και «δημόσιοι».

– Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κατηγοριοποιούνται σε «χαμηλών» και «υψηλών» προσόντων ενώ εδώ και καιρό δεν θεωρούνται καν εργαζόμενοι παρά μόνο εργατικό κόστος.

– Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την άλλη είναι συλλογικά φοροφυγάδες και διεφθαρμένοι.

– Επίσης οι δημόσιοι χωρίζονται σε «διορισμένους μέσω ασεπ» και «διορισμένους με λοιπούς τρόπους» ενώ συλλήβδην οι δεύτεροι χαρακτηρίζονται σαν «βύσματα». Ταυτόχρονα έχουμε τον διαχωρισμό σε ειδικότητες, πτυχιούχους και μη, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε «παραγωγικά » και μη νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς σε ειδικότητες «χρήσιμες» και «άχρηστες».

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι καμία επίθεση στους εργαζόμενους δεν γίνεται για τον «εκσυγχρονισμό» του δημοσίου τομέα. Απώτερος και καταφανής στόχος είναι:

– το ξεπούλημα κάθε δημόσιας παροχής είτε λέγεται υπηρεσίες ΟΤΑ είτε κοινωνικά αγαθά (περιβάλλον, νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, μεταφορές),

– η ελαχιστοποίηση της αμοιβής όλων των εργαζομένων και

– η εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών.

Σε αυτή τη χώρα τελικά φαίνεται ότι οι μόνοι τίμιοι και σκληρά εργαζόμενοι είναι οι επιστάτες της τρόικας που κατ ‘ευφημισμόν ονομάζονται κυβερνητικοί βουλευτές και κάποιοι δημοσιογράφοι που ταυτίζουν το καλό του εργοδότη τους με το καλό της χώρας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι των δήμων, πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε τοποθετηθεί με εμπεριστατωμένες κατατεθειμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών.

– Γνωρίζουμε τις προσπάθειες-πετυχημένες εν πολλοίς- μετατροπής του δημόσιου τομέα σε κομματικό στρατό.

– Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και όχι «σύνολο μορίων».

Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει:

– να καταστρέψουμε το «κομματικό δημόσιο» και

– να το μετατρέψουμε σε φορέα εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις.

Οι υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινωνίας σε εργασιακή ζούγκλα, των ανθρώπων σε όργανα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και κομματικών ψηφοφόρων, των πολιτών σε υπηκόων, ενδιαφέρονται μόνο να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να εξυπηρετήσουν τους εντολοδόχους τους, το μεγάλο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο.

Εμείς οι εργαζόμενοι συνολικά, χωρίς να έχουμε τίποτα να μας χωρίζει, θα σταθούμε απέναντι τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Σύλλογοι Υπαλλήλων ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.