O πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος

«Ηρθα να παραδοθώ» λέει  Ν. Παπαδήμας

Ο άφαντος, από το 2004, οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου,  που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια, ξαναεμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο σήμερα Παρασκευή.

Ο κ. Νίκος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθη.Ο 40χρονος ημεδαπός υποστήριξε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να παραδοθεί και προσέθεσε ότι κινδυνεύει η ζωή του από τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσει. Ο Παπαδήμας φέρεται να ζούσε τα τελευτία χρόνια με την οικογένειά του στο Ισραήλ και τον Παναμά. Στη χώρα μας εισήλθε με πτήση ελληνικής εταιρείας, προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, με διαβατήριο Αρχών Παναμά και με στοιχεία άλλου ατόμου.

Το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του εκκρεμούσαν:

– ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και

– δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών. Ο Ν. Παπαδήμας θα οδηγηθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.