Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σάμος: Στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι νοσοκομείου γιατί αρνήθηκαν ρατσιστική αιμοδοσία

Αύγουστος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η «Χρυσή Αυγή»

Σάμος: Στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι νοσοκομείου γιατί αρνήθηκαν ρατσιστική αιμοδοσίαΣτον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου παραπέμπονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου για την αποτροπή της εθελοντικής αιμοδοσίας που είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η «Χρυσή Αυγή», η οποία καλούσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Απαντώντας ο σύλλογος εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος τονίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια, καθώς «έλαβε υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ζητούσαν από το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής».

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης στην διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και στις διωκτικές αρχές της Σάμου, που «αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες ‘μόνο για Έλληνες’ κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

το βήμα

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 23rd, 2013 at 13:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply