Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πούτιν: Καλή χώρα η Ελλάδα, αλλά προβληματική για επενδύσεις

Αύγουστος 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εμμεση αναφορά στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη

Πούτιν: Καλή χώρα η Ελλάδα, αλλά προβληματική για επενδύσειςΗ Ελλάδα είναι μια «καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας» και ταυτόχρονα «προφανώς προβληματική», φέρεται να είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλ.Πούτιν, ενώ παράλληλα έκανε έμμεση αναφορά στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Τις παραπάνω δηλώσεις φέρεται να έκανε ο κ. Πούτιν, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας.

«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο κ. Πούτιν, χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Βλ.Πούτιν.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 23rd, 2013 at 15:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply