Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης: Η άσκοπη υπερπληροφόρηση και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από ΜΜΕ, έχουν στόχο την καταστροφή της ικανότητας των πολιτών να ενημερώνονται…

23 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή την επαναλαμβανόμενη καλλιέργεια και διακίνηση πληροφοριών και σεναρίων σε ηλεκτρονικά και έντυπα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία αφορούν σε υποτιθέμενες ζυμώσεις σε οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης προκειμένου να διαμορφωθούν πολιτικά σχήματα και να αναδειχθούν στελέχη που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, δηλώνουμε με ευθύτητα και αποφασιστικότητα τα εξής:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με αποφάσεις οι οποίες παίρνονται δημοκρατικά από τις συλλογικότητές του (τοπικές οργανώσεις, συνελεύσεις μελών) και γνωστοποιούνται επίσημα και έγκαιρα στα ΜΜΕ. Δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περιοχής.

2. Οποιοσδήποτε προτίθεται να παρουσιάσει δημόσια τέτοιες πληροφορίες οφείλει προηγουμένως, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να τις διασταυρώνει με την αρμόδια τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, ή παραπλανά τους πολίτες (στην καλύτερη περίπτωση) ή υπηρετεί στόχους συκοφάντησης και υπονόμευσης, για προφανείς ή λιγότερο προφανείς λόγους. Τέτοιες περιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται από την πλευρά μας με την πρέπουσα αυστηρότητα.

3. Σε περιπτώσεις που τέτοια πληροφόρηση βασίζεται σε δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (και εφόσον οι τελευταίες δεν έχουν παραποιηθεί), επιβάλλεται να τεκμηριώνεται και να διευκρινίζεται, με εντιμότητα και συνέπεια, από τον ασχολούμενο με τη δημοσιογραφία, αν τα εν λόγω στελέχη εκφράζουν συλλογικές αποφάσεις ή προσωπικές απόψεις. Οι απόψεις (αν και όταν διατυπώνονται ρητά) αποτελούν σαφώς στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εκφράζουν τη συγκεκριμένη πρότασή του προς την κοινωνία.

4. Η άσκοπη υπερπληροφόρηση και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από ΜΜΕ (όπου αναμειγνύονται, κάποιες φορές, και σταγόνες αλήθειας σε ποτάμια ψεύδους) έχουν στόχο την καταστροφή της ικανότητας των πολιτών να ενημερώνονται και να διαμορφώνουν γνήσιο κριτικό πνεύμα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε οποιονδήποτε σε τέτοιους, αντιδημοκρατικούς τελικά, δρόμους.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2013 at 22:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply