Καρέ- καρέ η ληστεία τράπεζας στο Βελεστίνο - Ποιοι και πώς άρπαξαν 317.000 ευρώ [βίντεο]Στους πολίτες στράφηκε η αστυνομία προκειμένου να εξιχνιάσει τη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο Βελεστίνο. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που απέσπασαν 317.000 ευρώ από τράπεζα στη Μαγνησία, στις 14 Αυγούστου, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Και οι αρχές ελπίζουν πως το βίντεο από τη ληστεία θα τους βοηθήσει να βρεθούν στα ίχνη των κακοποιών που πιστεύουν ότι συνδέονται με την τρομοκρατία.

Το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε καρέ- καρέ τον τρόπο που κινήθηκαν οι τέσσερις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα, ενώ ο ένας τους περίμενε έξω από αυτή. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα καμένο ολοσχερώς.

Στο βίντεο, που είναι διάρκειας 3.20, φαίνεται πώς μπήκαν οι νεαροί, με περούκες και γυαλιά ηλίου, στην τράπεζα και ο ένας από αυτούς ακινητοποίησε τον ταμία δείχνοντάς του το όπλο. Η ληστεία κράτησε περίπου 15′ και μάλιστα κατά τη διάρκειά της οι δράστες καθησύχασαν τους πελάτες της τράπεζας, καθώς τους είπαν «δεν θέλουμε τα λεφτά σας. Κλέβουμε μόνο από το κράτος».

Η αστυνομία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα καλώντας όποιον γνωρίζει κάτι για τα συγκεκριμένα πρόσωπα να επικοινωνήσει με τις αρχές. Από την πρώτη στιγμή πάντως οι αρχές εξέταζαν την εμπλοκή αντιεξουσιαστών στην υπόθεση, καθώς εντόπισαν ομοιότητες με την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα όμως οι κινήσεις των δραστών θύμιζαν εκείνες στις επιθέσεις σε τράπεζες στο Βελβεντό, στον Φιλώτα Φλωρίνης αλλά και στον Πυργετό Λάρισας που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες και αποδόθηκαν σε βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η αστυνομία είχε εκτιμήσει πως με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμορία Ελλήνων που να δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενδέχεται να είναι μία νέα απόπειρα χρηματοδότησης νέου ενόπλου σχήματος αντιεξουσιαστών, που να έχει σχέση με την επιχείρηση «Φοίνικας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.