Αν δείτε προσεκτικά μία διαφήμιση εταιρείας ρολογιών, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι οι δείκτες στο διαφημιζόμενο ρολόι δείχνουν σταθερά 10:10 ακριβώς. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο και σχετίζεται με έξυπνο μάρκετινγκ αλλά και ακραίες θεωρίες συνομωσίας.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι επειδή τα ρολόγια έχουν την φίρμα της εταιρίας στο πάνω κεντρικό μέρος του καντράν, οι δείκτες βρίσκονται στη θέση 10:10 ώστε να αγκαλιάζουν και να αναδεικνύουν ταυτόχρονα το όνομα της εταιρείας, προκειμένου να εντυπωθεί καλύτερα στο μυαλό του καταναλωτή.

Αυτό συμβαίνει συνήθως με ρολόγια εταιρειών που έχουν για όνομα σχετικά μικρή λέξη,όπως Rolex, Swatch, Fossil και Omega, ενώ υπάρχει και μία ακόμη άποψη που σχετίζεται με το μάρκετινγκ και υποστηρίζει ότι οι δείκτες σχηματίζουν έτσι ένα χαμόγελο, καθιστώντας υποσυνείδητα το προϊόν πιο ευχάριστο και πιο προσιτό στο κοινό.

Ωστόσο επειδή ο κόσμος τρελαίνεται για θεωρίες συνομωσίας και σκοτεινά μυστικά, μία ακόμη, εντελώς διαφορετική, άποψη κυκλοφορεί και υποστηρίζει ότι οι δείκτες δείχνουν την ώρα που πυροβολήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.