Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οριοθετούνται τα χιονοδρομικά κέντρα της Ηπείρου και της Βασιλίτσας Γρεβενών

22 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Γιάννης Νασίκας: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μετονομαστεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Κέντρο της Βασιλίτσας” … – Διαβάστε το ΦΕΚ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ο Νόμος (4179/αριθ.ΦΕΚ 175/8-8-2013 τεύχος Α) για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, στον Νόμο – μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη συνεργασία που είχε με το Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο – περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την οριοθέτηση των χιονοδρομικών κέντρων Καρακολίου, Προφήτη Ηλία, Ανηλίου της Π.Ε. Ιωαννίνων και της Βασιλίτσας που εκτείνεται στις Π.Ε. Γρεβενών και Ιωαννίνων.

Με τον ίδιο Νόμο, προβλέπεται ότι στα υφιστάμενα και εν λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας, δεν επιβάλλονται κυρώσεις από το Υπουργείο Τουρισμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Αυτό βέβαια δεν αφορά ιδιώτες.

Ο Αντιπρόεδρος του Φορέα διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών Γιάννης Νασίκας μιλώντας στο Star-fm.gr ανέφερε πως: «Είναι θετική η εξέλιξη αυτή της κατάθεσης του συγκεκριμένου ΦΕΚ αφού θα μπορούμε πλέον να κάνουμε παρεμβάσεις και στην πλευρά της Ηπείρου. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν προβλέπεται να μετονομαστεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών (αφού υπάρχει ΦΕΚ του 1991 που ορίζει την Λειτουργία του Κέντρου) και πρόκειται για χωροθέτηση και όχι για νομιμοποίηση».

Ο Γιάννης Νασίκας αναφέρθηκε επίσης και στην… προσπάθεια που κατέλαβε κατά το παρελθόν ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδωρίδης: « Ο Γενικός προσπάθησε με έγγραφό του να νομιμοποιήσει και τις παράνομες εγκαταστάσεις ιδιωτών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό».

Διαβάστε: Η επιστολή του πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Μορφή Word)

To 4179/αριθ.ΦΕΚ 175/8-8-2013 τεύχος Α σε (Μορφή PDF)

Η ίδρυση του ΕΧΚΒ (Μορφή PDF)

 

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2013 at 13:14 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply