Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καλλιτέχνες ακυρώνουν συναυλίες υπό το φόβο του ΣΔΟΕ

22 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο κλοιός σφίγγει
Καλλιτέχνες ακυρώνουν συναυλίες υπό το φόβο του ΣΔΟΕΟ κλοιός σφίγγει, τα παραστατικά ελέγχονται, οι αποδείξεις περνούν από κόσκινο κι από κοντά τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που φτάνουν ή είναι στον δρόμο προς την εφορία.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κύμα ακυρώσεων σε προγραμματισμένες συναυλίες στην περιφέρεια.

Οι έλεγχοι της εφορίας δεν περιορίζονται μόνο στους διασκεδαστές της πίστας οι οποίοι είναι σε ζήτηση, αλλά και σε αρκετούς «ποιοτικούς» της πρώτης γραμμής του λεγόμενου «έντεχνου τραγουδιού».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι ελεγκτές δείχνουν όλο και πιο καχύποπτοι από το Αγρίνιο ως την Κρήτη, από την Εύβοια μέχρι την Ξάνθη και ελάχιστοι αποδέχονται εύκολα τις δηλωμένες αμοιβές γνωστών διασκεδαστών.

Μεροκάματα, δηλαδή, που υποτίθεται ότι δεν ξεπερνούν τα 500 και 600 ευρώ, όταν γνωρίζουν ότι οι αμοιβές τους κυμαίνονται από 1.500 με 2.000 ευρώ έως και 15.000 τη βραδιά -για τους μετρημένους στα δάχτυλα που βρίσκονται στην κορυφή.

Αλλά επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμβόλαια καταγράφουν μόνο ένα μέρος της αλήθειας, τα «μαύρα» είναι το σκέλος που αναζητά η εφορία και δεν περιορίζεται βέβαια μόνο σε εκείνους τους διασκεδαστές της πίστας, οι οποίοι είναι σε ζήτηση, αλλά και σε αρκετούς «ποιοτικούς», «έντεχνους» της πρώτης γραμμής.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2013 at 11:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply