Προβάδισμα Μίλαν, «σιγουριά» Ζενίτ, Σοσιεδάδ, Βικτόρια, «κάζο» για ΣέλτικΤην ισοπαλία με 1-1 απέσπασε η Μίλαν στο «Φίλιπς Στάντιον» απέναντι στην Αϊντχόφεν με αποτέλεσμα να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Εκεί βρίσκεται ουσιαστικά η Ζενίτ μετά την εκτός έδρας νίκη της με 4-1 επί της Πάκος Φερέιρα στην Πορτογαλία. Το ίδιο και η Σοσιεδάδ που με δύο τέρματα σπάνιας ομορφιάς τέρματα πέρασε νικηφόρα 2-0 από το «Ζερλάν» κόντρα στη Λιόν. Τη νίκη με 3-1 πήρε η Βικτόρια Πλζεν στην εντός έδρας αναμέτρησή της με τη Μάριμπορ. Το μαύρο πρόβατο που έσφαξαν οι άνθρωποι της Σαχτάρ Καραγκάντι λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Σέλτικ, τελικά, είχε αποτέλεσμα… 2-0 και έφερε το βήμα πρόκρισης στους ομίλους κόντρα στους Σκοτσέζους.

Το… Χ-άρηκε η Μίλαν

Ισοπαλία με 1-1 απέσπασε η Μίλαν στο «Φίλιπς Στάντιον» απέναντι στην Αϊντχόφεν με αποτέλεσμα να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι «ροσονέρι» ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για να γίνουν το απόλυτο φαβορί και το πήραν, καθώς απέσπασαν την ισοπαλία με 1-1 από τους δευτεραθλητές Ολλανδίας. Στο 16’ ο Ελ Σαράουι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Μπαλοτέλι ένα λεπτό αργότερα να βλέπει το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο πριν από το τέλος το πρώτου μέρους όταν το σουτ του Ματάβζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Ματάβζ με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και έτσι όλα έμειναν ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Αϊντχόφεν: Ζοέτ, Ρεκίκ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρενετ, Μάχερ, Σχάαρς (89’ Χίλεμαρκ), Παρκ (68’ Ζόζεφσον), Ματάβζ (76’ Λοκάντια), Βίναλντουμ, Ντεπάι.

Μίλαν: Αμπιάτι, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μουντάρι, Μπόατενγκ (84’ Νιάνγκ), Μοντολίβο, Εμάνουελσον, Ντε Γιόνγκ (78’ Πόλι), Μπαλοτέλι, Ελ Σαράουι.

Με τα… τέσσερα η Ζενίτ στους ομίλους

Μόνο τα τυπικά μένουν για να προκριθεί η Ζενίτ στη φάση των ομίλων μετά την εκτός έδρας νίκη της με 4-1 επί της Πάκος Φερέιρα στην Πορτογαλία. Ο Σιρόκοφ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές καθώς σημείωσε χατ-τρικ. Στο 27’ άνοιξε το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ, για να έρθει η απάντηση από τους γηπεδούχους στο 58’ με κοντινό σουτ του Λεάο. Άμεσα όμως, η Ζενίτ πήρε εκ νέου το προβάδισμα ,όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα της Πάκος ο Σιρόκοφ από κοντά έκανε το 2-1 με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Το 3-1 έγινε στο 85’ όταν ο Κερζάκοφ έκανε το φάουλ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Ντεγκρά για να καταλήξει στα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Σιρόκοφ στο 90΄ ο οποίος ολοκλήρωσε και το χα-τρικ.

Πάκος Φερέιρα: Ντεγκρά, Νούνο Σάντος, Ρικάρντο, Ρομέου, Αντρέ Λεάο, Ρουί Μιγκέλ (51’ Βίτορ), Σέρχιο Ολιβέιρα (80’ Μάνουελ Χοσέ), Ροδρίγκο Αντόνιο, Ανουνσιασάο, Ιρόμπισο (65’ Καρλάο), Ουρτάδο.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Λόμπαερτς, Χουμπόσαν, Σμολνίκοφ, Ανιούκοφ, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (70’ Τίμοστσιουκ), Βίτσελ, Μπιστρόφ (61’ Αρσάβιν), Ντάνι (80’ Μογκιλέβετς), Κερζάκοφ.

Γκολάρες της Σοσιεδάδ στη Λιόν

Με δύο καταπληκτικά τέρματα η Σοσιεδάδ πέρασε νικηφόρα 2-0 από το «Ζερλάν» εξασφαλίζοντας σκορ πρόκρισής για τους ομίλους. Η ομάδα της Βασκονίας έκανε μεγάλη εμφάνιση και από το ξεκίνημα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 17’ ο Γκρίτσμαν με εντυπωσιακό γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Σεφέροβιτς στο 50’ με μακρινό σουτ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Από το 75’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπίσεβακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Λιόν: Λόπες, Μπεντιμό, Μπίσεβακ, Φοφανά, Μιγκέλ Λόπεζ, Γκρενιέ, Γκουρκίφ, Μαλμπράνκ (57’ Μπαλουλί), Γκοναλόν, Λακαζέτ, Μπενζιά (57’ Ντανίκ).

Σοσιεδάδ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Κανταμούρο, Μάρκελ Μπεργκάρα, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Πριέτο, Ζουρουτούζα (81’ Πάρδο), Γκρίτσμαν (71’ Γκονζάλο Κάστρο), Σεφέροβιτς (65’ Γκρανέρο), Βέλα.

Σημαντικό βήμα από τη Βικτόρια Πλζεν

Τη νίκη με 3-1 πήρε η Βικτόρια Πλζεν στην αναμέτρηση του «Ντόσαν» με τη Μάριμπορ παίρνοντας ταυτόχρονα και προβάδισμα πρόκρισης. Πλέον, στους Τσέχους αρκεί έστω και η ήττα με ένα γκολ διαφορά στη Σλοβενία για να βρεθούν ξανά στους ομίλους.

Μόλις στο 8’ ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ με τέρμα του Σισόφσκι. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 58’ ήταν η σειρά του Ντάριντα να σκοράρει κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Σλοβενίας δεν παράτησαν την προσπάθεια και στο 66’ με εξαιρετικό σουτ του Μέγιατς μείωσαν σε 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 90’ από γκολ του Ντούρις.

Βικτόρια Πλζεν: Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Ρέζνικ, Προχάσκα, Σισόφσκι, Χοράβα, Χορβάτ, Πετρζέλα (77’ Ραϊτόραλ), Νταριντά, Κόβαρικ, Βάγκνερ (63’ Ντούρις).

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μέγιατς, Ποτοκάρ, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Μίλετς (85’ Ντερβίσεβιτς), Ιμπραΐμι (88’ Μεντί), Τσβιγιάνοβις, Μέρτελι, Ταβάρες, Μποχάρ.

«Κάζο» για Σέλτικ

Το μαύρο πρόβατο που έσφαξαν οι άνθρωποι της Σαχτάρ Καραγκάντι λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Σέλτικ, τελικά, είχε αποτέλεσμα… 2-0 και έφερε το βήμα πρόκρισης στους ομίλους κόντρα στους Σκοτσέζους.

Η θυσία έπιασε τόπο, αφού η πρωταθλήτρια Καζακστάν (έχει την χαμηλότερη κατάταξη στην UEFA – ξεκίνησε με 1.666 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο νο 320 της κατάταξης των συλλόγων) πέτυχε τεράστια έκπληξη και αν καταφέρει να διαφυλάξει αυτό το σκορ σε μία εβδομάδα στο «Πάρκχεντ», θα γράψει ιστορία.

Ο Φινοτσένκο στο 12΄ και ο Χιζνιτσένκο στο 77΄ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων στο ματς που έγινε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Ο Γιώργος Σαμαράς έπαιξε σε όλο το διάστημα του αγώνα με τους ηττημένους, οι οποίοι τα είδαν «σκούρα» στο πρώτο ματς των play off και το φάσμα του αποκλεισμού είναι πλέον ορατό.

Σαχτάρ Καραγκάντι:
Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Ποριβάεφ, Βασίλιεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Γκαζαριάν, Βίτσιους, Κάνιας, Χιζνιτσένκο, Φινοντσέκο (82’ Ζένκοβιτς).

Σέλτικ:
Φόρστερ, Ιζαγκουάιρ (82΄Μπαλντέ), Λούστινγκ (67’ Μάθιους), Μουγιοκολό, Φαν Ντικ, Μπράουν, Λέντλεϊ, Κόμονς, Φόρεστ, Σαμαράς.

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής (σ.σ. οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Αυγούστου):

Τρίτη 20 Αυγούστου

Σαχτάρ Καραγκάντι (Καζακστάν) – Σέλτικ (Σκοτία) 2-0
Σκόρερ: 12΄ Φινοντσένκο, 77΄ Χιζνιτσένκο

Λιόν (Γαλλία) – Σοσιεδάδ (Ισπανία) 0-2
Σκόρερ: 17΄ Γκριζμάν, 50΄ Σεφέροβιτς

Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία) – Ζενίτ Αγ. Πετρ. (Ρωσία) 1-4
Σκόρερ: 58΄ Λεάο – 27΄,60΄,90΄ Σιρόκοφ, 85΄αυτ. Ντεγκρά

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) – Μίλαν (Ιταλία) 1-1
Σκόρερ: 60΄ Μάταβζ – 15΄ Ελ Σααράουι

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) – Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1
Σκόρερ: 8΄ Σισόφκσι, 58΄ Νταρίντα, 90΄ Ντούρις – 66΄ Μέγιατς

Τετάρτη 21 Αυγούστου

Σάλκε (Γερμανία) – ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αούστρια Βιένης (Αυστρία)

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) – Βασιλεία (Ελβετία)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Άρσεναλ (Αγγλία)

 

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.