Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκληθεί στις 23 Αυγούστου θα «κλειδώσουν» οι θέσεις σε Υπουργεία και εποπτευόμενους Φορείς που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε  διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 «διαθέσιμων» έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος αναμένεται να «σηκώσουν» τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας με το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες πρώτοι στόχοι

Από το σύνολο των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη 4.401 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης, από την 23η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί, φτάνοντας τον αριθμό των «διαθέσιμων» στους 7.901, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι δεξαμενές

Τέλος, στην χθεσινή Κυβερνητική σύσκεψη «κλείδωσε» ο αριθμός των 4.599 υπαλλήλων από τα υπόλοιπα υπουργεία, εκ των οποίων θα είναι:

– 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

– 1.500 νοσηλευτές και γιατροί.

– 600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

– 750 υπάλληλοι από Φορείς του Υπουργείου Μεταφορών.

– 500 Διοικητικοί Υπάλληλοι από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.