http://4.bp.blogspot.com/-til6Rcc7FeI/UhPCPJRNm5I/AAAAAAACGMY/Ukj_g9jp_28/s1600/%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD,+%CE%9B%CE%AC%CE%B2%CE%B4%CE%B1%CF%82+%CE%93%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD.jpgΟ Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συνοδευόμενος από το Βουλευτή Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη, το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε το πρώτο «Μουσείο Μανιταριών» στην Ελλάδα, στο Λάβδα Γρεβενών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεναγήθηκε στο μουσείο και ενημερώθηκε για τη σημαντική παράδοση της συλλογής και αξιοποίησης αυτοφυών μανιταριών η οποία χαρακτηρίζει τα Γρεβενά και έγινε η βάση για την ανάπτυξη της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στην περιοχή. Μάλιστα, τα Γρεβενά έχουν ανακηρυχθεί από το 2007, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «Πόλη των μανιταριών» και το 2011 εγκαινιάσθηκε το μουσείο μανιταριών στο Λάβδα. Παράλληλα, μια σειρά δράσεων, όπως οι «μανιταροαπόκριες» και η «Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού» αναδεικνύουν το μανιτάρι και παραδοσιακά προϊόντα των Γρεβενών, όπως η μανιταρόσουπα και ενισχύουν την πολιτιστική και οικονομική ζωή του νομού.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά την ξενάγηση δήλωσε τα εξής:

«Τα αυτοφυή μανιτάρια των Γρεβενών, σήμα κατατεθέν της περιοχής, αποτελούν ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Η συλλογή και αξιοποίηση των άγριων μανιταριών δεν είναι απλώς μια εμπορική διαδικασία αλλά μια παράδοση που συνδέει οικονομικές και πολιτισμικές δραστηριότητες και αναδεικνύει τον πλούτο της ευλογημένης αυτής περιοχής της ορεινής Ελλάδας. Η αξιοποίηση του πλούσιου φυτικού κεφαλαίου των μανιταριών δημιουργεί σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τα Γρεβενά, που εύστοχα έχουν ανακηρυχθεί η “Πόλη των μανιταριών”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.