Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μιλούν για δολοφονία της Νταϊάνα το 1997

Αύγουστος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πληροφορίες που κάνουν λόγο για δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 εξετάζει η βρετανική αστυνομία.

Δεκάεξι χρόνια πριν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταιάνα σκοτώθηκε μαζί με τον πολυεκατομμυριούχο, Ντόντι Αλ Φαγέντ τον Αύγουστο του 1997 στο Παρίσι, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα προσπαθώντας να ξεφύγουν απο το κυνήγι των παπαράτσι.

Το 2008, περαιτέρω έρευνα στις συνθήκες του δυστυχήματος είχε αποκαλύψει «βαριά αμέλεια» εκ μέρους του οδηγού τους – επίσης θύμα του μοιραίου τροχαίου – , ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση αλκοόλ.

“Διερευνάμε τις νέες πληροφορίες που διαθέτουμε για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταιάνα και του Ντόντι Αλ Φαγέντ και αξιολογούμε την σχέση και την αξιοπιστία τους. Δεν πρόκειται για επανεναρξη της έρευνας”, αναφέρει η αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν ανέφερε ποιες ακριβώς είναι οι πληροφορίες που διαθέτει, ούτε την πηγή από όπου προήλθαν όμως τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για δολοφονία της Πριγίπισσας απο μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, την πληροφορία αυτή έδωσαν τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που υπηρέτησε στη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν οτι τα νέα στοιχεία δόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, από τη Βασιλική Αστυνομία.

Η μητροπολική αστυνομίά του Λονδίνου ξεκαθαρίζει οτι η διευρεύνηση των νέων πληροφοριών δεν αποτελεί μέρος της “επιχείρησης Paget” – κωδική ονομασία που δόθηκε στην επίσημη έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για το αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Μια απο αυτές ήταν και ο ισχυρισμός του πατέρα του Ντόντι και πρώην ιδιοκτήτη των πολυκαταστημάτων Harrods, ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.

Η αστυνομική έρευνα ωστόσο είχε καταλήξει οτι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την εμπλοκή μέλους του βρετανικού στρατού στην υπόθεση θανάτου της πριγίπισσας Νταιάνα και του συντρόφου της.

megatv

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 19th, 2013 at 13:13 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply