Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έως τις 30 Αυγούστου η υποβολή των δηλώσεων για όλους

19 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως καταληκτικού ψηφίου ΑΦΜ, να καταθέτουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η δυνατότητα αυτή αφορά τα φυσικά πρόσωπα και όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, “δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους για πρώτη χρονιά φέτος ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα)”.

Από το υπουργείο σημειώνεται πως για την απόφαση αυτή “συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, (…) αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες”.

Το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι, και πως κάθε υποβολή μετά την ημερομηνία αυτή θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

megatv

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2013 at 22:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply