Απ’ του… Γκαλέτι τα δόντια!

Απ’ του… Γκαλέτι τα δόντια!Τυχερός που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έπαιξε μόνο… μισή ώρα μπορεί να νιώθει ο Πανιώνιος! Ο Αργεντινός πρόλαβε να κάνει άνω-κάτω τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά όχι και να τους στερήσει τον πόντο (0-0) από τον ΟΦΗ.

Ούτε του… παπά δεν πρέπει να το πει ο Πανιώνιος, που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.

Παρόλο που ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή στο 57’, πρόλαβε να φτιάξει μόνος του όσες ευκαιρίες είχε φτιάξει ο αγχωμένος ΟΦΗ μέχρι εκείνο το σημείο.

Η αστοχία ωστόσο και ο εκπληκτικός Γιαννακόπουλος επέτρεψαν στον ψυχωμένο Πανιώνιο (που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 84’ λόγω αυστηρής αποβολής του Λαμπρόπουλου) να φύγει με το πολύτιμο 0-0 από το «Γεντί Κουλέ».

Το ματς
Σύμφωνοι, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, «εκείνοι που δεν ξεκίνησαν είναι οι καλύτεροι». Μόνο που στην περίπτωση του ΟΦΗ αυτό δεν ίσχυσε μόνο λόγω των ονομάτων που κόσμησαν τον πάγκο του (Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, Όγιος). Αλλά και λόγω αυτών που έβλεπαν να (μην) κάνουν οι συμπαίκτες τους. Για 45 λεπτά λοιπόν οι Κρητικοί είχαν την μπάλα. Είχαν το γήπεδο -μέχρι την αντίπαλη περιοχή- όλο δικό τους. Δεν είχαν τρόπους όμως να το εκμεταλλευτούν.

Έτσι, οι φιλότιμες προσπάθειες του Νιμανί (που λόγω σωματοδομής άντεχε το να παίρνει δύο και τρεις αμυντικούς πάνω του) ήταν η μόνη απειλή για τον ταμπουρωμένο Πανιώνιο. Και ναι, οι «κυανέρυθροι» έκαναν τον Δασκαλάκη να νιώθει… χαραμοφάης (άγγιξε για πρώτη φορά την μπάλα στο 34’). Κατάφερναν ωστόσο να περιορίσουν τους κινδύνους σε μια κεφαλιά του Τριποτσέρη κι ένα άψυχο σουτ του Μπούρμπου απέναντι στον Γιαννακόπουλο…

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος παρέμενε μαζεμένος κι ο ΟΦΗ παρέμενε ακίνδυνος. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να το σκεφτεί παραπάνω από οκτώ λεπτά, για να κάνει ο Δερμιτζάκης αυτό που περίμενε πώς και πώς το «Γεντί Κουλέ»: Να βάλει (πακέτο με τον Ζε Εντουάρντο) τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Κι ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε περισσότερα από λίγα λεπτά για να τρομοκρατήσει μόνος του τον Πανιώνιο…

Το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε όμως (και μάλιστα με το «κακό» αριστερό) αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Γιαννακόπουλο. Οι «φαρμακερές» σέντρες του πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η κόκκινη που κέρδισε απ’ τον Λαμπρόπουλο (και μάλλον αναίτια έδωσε ο διαιτητής) δεν αξιοποιήθηκε. Και τα σώματα που βρέθηκαν μπροστά του -και απέκρουσαν σωτήρια το σουτ που έκανε στην καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ- επέτρεψαν στον Πανιώνιο να δραπετεύσει με πολύτιμο πόντο.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΟΦΗ – Πανιώνιος για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Φραγκουλάκης (57’ Ζε Εντουάρντο), Κουτσιανικούλης (57’ Γκαλέτι), Περογαμβράκης (81’ Όγιος), Νιμανί

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Βερόν, Ζόρο, Στάθης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παντίδος, Κολοβός, Λάσνικ (86’ Καλτσάς), Ντούνης (74’ Παναγιωτούδης), Αραβίδης (90’ Μαρουκάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Πάνος, Ριβέρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.