nea-superleague«Έντονες μάχες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και την ενίσχυση των ρόστερ τους και είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά και του Champions League.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, δείχνει έτοιμη να μπει “σφήνα” στη διεκδίκηση του εγχώριου τίτλου, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης είναι “φτιαγμένοι” για να κάνουν χαλάστρα στις ομάδες του ΠΟΚ». Ναι, αυτή, ίσως, να ήταν η εικόνα λίγο πριν την πρεμιέρα της Superleague, μερικά χρόνια πριν. Αλλά, όχι πια!

Για την ακρίβεια, σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, μοιάζει πως θα έχει μια πρωτόγνωρη ομορφιά (ή έτσι ελπίζουμε!).

Αρχικά, η απουσία της ΑΕΚ από τη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της, αποτελεί εκ των προτέρων μια «πρωτοεμφανιζόμενη» κατάσταση, όχι μόνο για τους φιλάθλους της, αλλά και για τους ποδοσφαιρόφιλους όλων των «αποχρώσεων».

Παράλληλα, ναι μεν ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει στεφθεί πρωταθλητής από… το καλοκαίρι, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές.

saviola-570

Αρχικά, το ρόστερ της ομάδας του Πειραιά δεν είναι τόσο «δυνατό» και πλήρες, όσο των προηγούμενων ετών, με τις αδυναμίες του να έχουν γίνει εμφανείς από τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας του. Φυσικά, δεν γίνεται να «αγνοήσει» κανείς τους ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές, με τον Σαβιόλα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, για το ταλέντο του, αλλά και για τη βαρύτητα του ονόματός του.

pao-570

Από την άλλη, ίσως για πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «άμεσος συν-διεκδικητής» του τροπαίου. Το «Τριφύλλι» βρίσκεται σε μεταβατική φάση, κάνοντας μια σοβαρή προσπάθεια για την εξομάλυνση των οικονομικών του, αλλά βασιζόμενος σε μικρό μπάτζετ και νέα παιδιά, ναι μεν -αναμένουμε να- μπορεί να αποδώσει ένα καλό θέαμα, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να «κυνηγήσει» τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Εξάλλου, είναι δεδομένο στον αθλητισμό, πως όταν χτίζεις μια ομάδα για το μέλλον, αφήνεις πίσω σου το «σήμερα».

Αντίθετα, τη θέση των «πράσινων» φαίνεται πως θα καταλάβει ο ΠΑΟΚ. Εξάλλου, η ύπαρξη του Στοχ αποτελεί αναβάθμιση για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Παράλληλα, μετά από αρκετά χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει από πίσω του μια σοβαρή και «στιβαρή» διοίκηση, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει δηλώσει, ουκ ολίγες φορές, πως είναι διατεθειμένος να κάνει (οικονομικές) θυσίες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου.

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ / ΦΙΛΙΚΟ

Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να μην δει τη μεγάλη άνοδο στην αγωνιστική απόδοση δύο ομάδων, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια περνούσαν… αδιάφορες στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο λόγος, για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο, που από την περσινή σεζόν έδειξαν πως έχουν ανέβει ένα «σκαλάκι», διεκδικώντας τη θέση τους στην κορυφαία πεντάδα της Superleague.

Από τη μία, η ομάδα του Περιστερίου έχει δείξει τα… δόντια της την τελευταία τριετία, αλλά και φέτος η απόδοσή της αναμένεται να είναι εντυπωσιακή. Παίκτες σαν τον Χαβιέρ Ούμπιντες, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Στέφανο Ναπολεόνι, τον Σωκράτη Φυτανίδη και τον Μιχάλη Σηφάκη, έχουν αποδείξει την αξία τους στον πέρασμα των χρόνων και μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ καλό σύνολο.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν μία από τις ομάδες που εντυπωσίασε τους πάντες με το ποδόσφαιρό της την περσινή σεζόν. Και φέτος, όμως, από τη μικρή γεύση των φιλικών της αναμετρήσεων, η εικόνα της ικανοποίησε. Σεμπαστιάν Γκρατσίνι και Ντε Μπλάσις είναι μερικά από τα… αστεράκια του Αστέρα που περιμένουμε να λάμψουν.

asteras-570

Τέλος, φέτος, είναι μία από τις σπάνιες φορές που τα ονόματα τω «νεοφώτιστων» στη μεγάλη κατηγορία έκαναν τόσο μεγάλη αίσθηση, με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την Καλλονή να είναι οι δύο ομάδες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων.

Ο Απόλλωνας, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας μας και η επιστροφή του στη Superleague μετά από 13 χρόνια, συνοδεύτηκε με το… καλημέρα με δυνατές μεταγραφικές κινήσεις, όπως αυτές της απόκτησης του Αντώνη Πετρόπουλου και του Αλέξη Τζόρβα.

Αντίθετα, η Καλλονή, από τη Μυτιλήνη θα πατήσει γήπεδο Α’ Εθνικής για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της, και το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στο κατά πόσο θα μπορέσει να αποδώσει στην πίεση της μεγάλης κατηγορίας.

Το στοιχείο, όμως, που μπορεί να καταφέρει να δώσει στη φετινή Superleague μια άγρια ομορφιά, είναι πως δεν υπάρχουν ομάδες που μπορείς εύκολα να της βγάλεις από τον «χάρτη». Δύσκολα θα υπάρχει έδρα, που ο αντίπαλός της θα την υποτιμήσει και θα θεωρήσει δεδομένο πως το πέρασμα από εκεί θα είναι επιτυχημένο. Όχι τόσο γιατί το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο, όσο γιατί έχουν έρθει τα… πάνω κάτω στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Δέσποινα Κισκήρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.